Rekordbonus till Däckteam-medlemmar

Foto: Däckteam

På grund av den pågående pandemin fick Däckteam:s kickoff för första gången ske digitalt och utan medlemmar eller leverantörer på plats. Normalt sett drar kickoffen cirka 600 besökare men nu var det 150 medlemmar som kopplade upp sig och följde årets kickoff online under 45 minuter.

Hela evenemanget sändes online från en studio och de enda medverkande från Däckteam var Markus Eriksson, ordförande, Mikael Johnsson VD och Janne Granstedt KAM. Det informerades om året som gått och planerna för 2021. Några regionmöten blir det inte tal om förrän tidigast till hösten, om smittläget tillåter det.

Däckteam ingår i den internationella däckkedjan Point S som faktiskt fyller femtio i år och  Point S firar detta med att släppa ett nytt sommardäck som finurligt nog heter Point S Summer. Point S  Summer ersätter Summerstar 3+. Företaget säger att det investerat i forskning och utveckling för att uppnå en rad prestandaförbättringar, inklusive 7 procent lägre rullmotstånd, 5 procent längre livslängd och 3 procent kortare bromssträcka på våt väg. Point S Tyres hela sortimentet är klassat som B för våtgrepp.

2020 var ett bra år för Däckteam trots pandemin, inköpen från kedjans leverantörer ökade med 3,5%. Ökningen beror till stor del på en ökad inköpslojalitet bland medlemmarna som nu ligger runt 90%.

Bonusen till medlemmarna blev hela 9,5% av inköpssumman, föregående år fick medlemmarna tillbaka 8,5%.

Däckteam som vanligt ut priser till årets leverantör, årets verkstad och årets bubblare bland leverantörerna.

Årets verkstad blev: Däckproffset i Luleå

Årets leverantör blev: Yokohama

Årets bubblare (leverantör) blev: Bridgestone

På grund av pandemin kunde pristagarna inte gratuleras på plats utan detta kommer att ske under året så snart det bara går.

About Joakim Held 929 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!