Porsche väljer Dunlop Sport Maxx Race 2

Porsche 718 Cayman GT4 RS. Bild: Dunlop

Dunlop Sport Maxx Race 2 finns som ett “N2-klassat” originalutrustningsalternativ på den helt nya Porsche 718 Cayman GT4 RS.

För den nya versionen av Porsches hyllade GT-familj är Dunlop Sport Maxx Race 2 ett av de däck som väljs ut.

N2-versionen av Dunlop Sport Maxx Race 2 är godkänd av Porsche för användning på 718 Cayman GT4 RS och 718 Cayman GT4, i storlekarna 245/35ZR20 (fram) och 295/30ZR20 (bak).

Dunlop Sport Maxx Race 2 är konstruerat för att ge förarna intensivt grepp i torra förhållanden och balansera kurvtagning under höga G-krafter, särskilt för högpresterande sportbilar som 718 Cayman GT4 RS. Dess förmåga att prestera både på väg och på bana ska vara idealisk för den banorienterade Cayman GT4 RS, som kombinerar tävlingsförmågan hos Porsches motorsportavdelning med förfiningen hos den populära 718 Cayman.

Den ökade laterala styvheten, blockstabiliteten och motståndskraften mot böjning gör att Dunlop Sport Maxx Race 2 förblir stabil under höga G-krafter, medan en jämn tryckfördelning över däckets fotavtryck gör att föraren kan njuta av exakt styrning och kontroll.

– Dunlop Sport Maxx Race 2 är utformat för att frigöra sportbilarnas potential, så vi är stolta över att Porsche har valt ett annat Dunlop-däck som OE- och N-klassat däck på den nya 718 Cayman GT4 RS. Prestandaegenskaperna hos 718 Cayman GT4 RS talar för sig själva och vi vet att ägarna kommer att kunna njuta fullt ut av dess förmåga på väg och bana med det intensiva greppet och den balanserade kurvtagning som Sport Maxx Race 2 ger, säger Hans Vrijsen, Managing Director Consumer OE, EMEA.

About Däckavisen 1216 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!