Point S fyller 50 och lanserar nytt sommardäck

Point S lanserar en ny version av sitt sommardäck, som ska vara effektivare och erbjuda högre säkerhet och livslängd.  Kedjans egna varumärke “Point S Tyres” och sortimentet kommer att innehålla “Summer”, “Winter” och “4 Seasons” däck.

Det nya “Point S Summer” däcket ska vara en mer kraftfull version av föregångaren, Summerstar 3 +. Resultatet av ett långt forsknings- och utvecklingsarbete, det nya däcket är nu klart för distribution på de europeiska, afrikanska och asiatiska marknaderna.

Resultatindikatorer – Källa: Point S

Sommardäcket ska uppfylla exakta specifikationer i enlighet med förväntningarna hos europeiska bilister och ny teknisk utveckling på marknaden:

  • Mer ekonomiskt: 7% optimerat rullmotstånd och 5% mer körsträcka jämfört med Summerstar 3 +.
  • Säkrare: bromssträckan på vått väglag ska också vara 3% bättre och risken för vattenplaning minskar på samma sätt samtidigt som det också har skett en förbättring av bromsning på torr väg.

Dessa attribut gör det möjligt för hela sortimentet att få en klassning av “B” i den europeiska 2020/740-märkningen, som mäter bromsprestanda på våt väg.

Tack vare ett nära samarbete med en europeisk tillverkare har en unik design utvecklats speciellt för det nya “Point S Tyres” Summer-däcket. I själva verket, tillverkad uteslutande för Point S-nätverket.

Det kompletta “Point S Tyres”-sortimentet tillverkas uteslutande i Europa och sommarversionen omfattar 83 dimensioner och passar fordon som sträcker sig från personbilar till stadsjeepar och från sportbilar till nyttofordon och skåpbilar.

Däcken distribueras på nästan alla de europeiska marknader som omfattas av varumärket, och även i Afrika och vissa asiatiska länder, “Point S Tyre” Sommardäck finns på nästan 3.000 försäljningsställen.

– Vi är fast beslutna att regelbundet uppdatera vårt utbud av  de däck vi säljer, lika mycket som i vårt teknologiska erbjudande och i vår täckning av flottan och vi har gjort detta i mer än 20 år. Detta nya sortiment, som utvecklats, testats och tillverkats i Europa, uppfyller den växande efterfrågan från våra kunder i segmentet “value for money”. Dess prestanda, särskilt när det gäller ökade säkerhetskriterier, gör att vi kan tillhandahålla garantin för vårt varumärke och vårt kundlöfte: “No Stress with Point S”, detta kundlöfte kommer också att stödjas av vår kommunikation för vårt 50-årsjubileum, säger Fabien Bouquet, vd för Point S Development.

Point S firar 50 år 2021

Point S grundades 1971 och med 5600 försäljningsställen finns företaget i 42 länder över hela världen och sysselsätter över 23 000 personer. Koncernen säljer över 18 miljoner däck per år och har en konsoliderad detaljhandelsomsättning på mer än 3 miljarder euro.

 

Profilbild
About Joakim Held 840 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!