Pirellis däckexpert informerar om vikten av att byta till sommardäck

Pirelli däckexpert
Anders Jansson Product & Quality Manager i Norden

Att byta till sommardäck i april är en självklarhet för många. Men i flera delar av landet väljer de som kör på dubbfria vinterdäck att behålla dessa på under sommarsäsongen. Inför bytet till sommardäck förklarar Pirellis däckexpert Anders Janson varför det är viktigt att just byta till sommardäck. Dessutom delar han med sig av sina bästa tips.

Många väljer att behålla sina dubbfria vinterdäck under sommarsäsongen. Varför är det viktigt att byta till sommardäck?

För många är det lockande att köra med dubbfria vinterdäck även under sommarhalvåret, men ur en säkerhetsaspekt avråder vi från det. En vital del är bromssträckan, som under en regnig sommardag är mycket längre om bilen har dubbfria vinterdäck istället för sommardäck. I värsta fall kan den vara dubbelt så lång, om man jämför ett billigare dubbfritt vinterdäck med ett sommardäck i premiumklass.

Är det någon skillnad i tillverkning och material mellan dubbfria vinterdäck och sommardäck?

Gummiblandningen är mjukare på ett vinterdäck, samtidigt som stommens konstruktion är annorlunda. Vinterdäck har generellt en lägre hastighetsklassning vilket innebär en mjukare stomkonstruktion. Den ger bättre egenskaper på snö och is, men sämre egenskaper på sommarväglag.

Utöver säkerhetsaspekten, finns det fler nackdelar med att behålla dubbfria vinterdäck under sommarsäsongen?

Säkerhetsfrågan är den viktigaste, men även slitaget påverkas negativt. Dubbfria vinterdäck slits mycket snabbare på sommarväglag, eftersom de inte är tillverkade för så höga lufttemperaturer. Det är med andra ord även mer ekonomiskt att köra med sommardäck.

Det är också viktigt att nämna att det finns två olika typer av dubbfria däck på den svenska marknaden: den nordiska och den centraleuropeiska varianten. Den nordiska är bättre på snö och is medan den centraleuropeiska är starkare på barmarkskörning (exempelvis på Autobahn, där snitthastigheterna är högre).

Finns det några siffror på hur många som behåller sina dubbfria vinterdäck på under sommaren?

Det beror lite på vart i landet man tittar, men de senaste kontrollerna visar att ca. fyra till fem procent kör med dubbfria vinterdäck på sommaren.

Slutligen, har du några tips inför bytet till sommardäck?

Jag rekommenderar att man väljer premium framför lågpris! På 3000 mil kan du spara in så mycket som 1500 kronor i bränslekostnader, eftersom premiumdäck har lägre rullmotstånd än lågprisdäck. Dessutom är premiumdäck mycket bättre ur en säkerhetsaspekt.

Kontrollera lufttrycket regelbundet, minst en gång i månaden. Det är en snabb och enkel åtgärd som sparar pengar och är bättre för miljön. Kom ihåg att alla rekommenderade tryck gäller för kalla däck. Har du kört bilen till verkstaden eller bensinstationen har trycket gått upp med ca 0,3 bar.

Avslutningsvis är det viktigt att välja däck efter körstil och behov. Konsultera gärna med din lokala däckexpert.

About Däckavisen 1167 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!