Pirellis däck Cinturato P1 Verde testvinnare i Råd & Rön

Pirelli däck

Pirellis Cinturato P1 Verde har fått högst betyg av alla däck i storleken 195/65 R15 i Råd & Röns däcktest inför sommarsäsongen 2018. Sammanlagt har tidningen testat 106 däck från 33 olika leverantörer.

– Vi är väldigt glada över att Cinturato P1 Verde har utsetts till testvinnare i Råd & Rön. Att däcket fått högst betyg i ett så tufft och omfattande däcktest är ett bevis på att vi ligger i framkant av en utveckling som går allt snabbare, säger Lars Bergmark, vd för Pirelli Tyre Nordic.

Momenten som ingick i Råd & Röns test inkluderade köregenskaper på torr respektive våt väg, ljud/bullernivå, bränsleförbrukning och slitage.

Profilbild
About Joakim Held 767 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!