Pirelli: vi påverkas inte av tullavgifter

Pirelli däck

Även om Pirelli Tire Co, Ltd. är namngivna som ett företag vars produkter (tillsammans med de från Aeolus Tire Co., Ltd., Chonche Auto Double Happiness Tire Corp., Ltd. och Qingdao Yellow Sea Rubber Co., Ltd.) kommer att påföras antidumpningstullar på 64,13 euro per däck enligt antidumpningsförordningen (EU) 2018/683, säger däcktillverkaren att det inte påverkas av den nya förordningen eftersom det inte producerar däck för nyttofordon så som lastbilar och bussar.

I ett uttalande som utfärdades i förra veckan skrev Pirelli Tire Co., Ltd.: “Med hänvisning till förordning (EU) 2018/683 den 4 maj 2018 om införande av en preliminär antidumpningstull på import av vissa buss- eller lastbilsdäck med ursprung i Folkrepubliken i Kina (så kallade antidumpnings åtgärder) anger Pirelli att Pirelli Tire Co., Ltd. inte tillhör Aeolus-gruppen, och ovannämnda antidumpningsåtgärder påverkar inte Pirelli eftersom den endast är inriktad på personbils-, motorcykel- och cykeldäck. ”

Pirelli Tire Co., Ltd. tillade att det är ett Pirelli Group-företag, det enda “rena konsumentsdäckföretaget” i världen. Pirelli lastbil- och bussdäck tillverkas och säljs av Prometeon Tire Group.

About Däckavisen 1167 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!