Pirelli utökar sortimentet av “året runt däck”

Forto: Pirelli

Pirellis All Season-sortiment, som kan användas under hela året, har expanderat som ett direkt svar på ökad efterfrågan från bilister. All Season-däck är avsedda för personer som inte är ute efter extrem prestanda eller kör långa sträckor varje år. Pirelli Tyre Nordic fortsätter att rekommendera vinterdäck på vintern och sommardäck på sommaren för att möta upp det klimat som vi har här i norr.

Under de senaste tre åren har konsumenternas intresse i Europa ökat för All Season-däck, vilket innebär att innehavet fördubblades mellan 2016 och 2019. Pirelli utökar utbudet av dessa däck med 22 nya storlekar mellan 16 och 19 tum och i sortimentet Cinturato All Season Plus och Scorpion Verde All Season SF. Dessa finns också för eftermarknaden med Seal Inside-teknik: ett system från Pirelli som gör att bilister kan fortsätta köra även med en punktering. Tack vare dessa nya storlekar kommer Pirelli att kunna täcka cirka 90% av den potentiella All Season-marknaden.

Vinterdäck rekommenderas fortfarande för kraftigare bilar och extrema vinterförhållanden, men Pirellis All Season-sortiment är utformat för att tillgodose människor som föredrar att bara använda en uppsättning däck året runt utan att behöva byta mellan sommar och vinter på grund av hur de köra och hur de använder sina bilar. Denna efterfrågan har ökat kraftigt i hela Europa, med All Season-däck som erbjuder en bra balans mellan egenskaperna hos ett sommardäck och specialiseringen av ett vinterdäck.

Cinturato All Season Plus, för bilar med 15 till 20 tum hjul, är utformad för människor som främst kör i städer utan att behöva oroa sig för väder eller där det är lag på användning av vinterdäck. Utvecklingen av det ursprungliga Cinturato All Season-sortimentet drar nytta av en speciell riktad slitbanemönsterdesign som optimerar vattenutströmningen genom två breda längsgående och laterala kanaler, vilket minskar vattenplaning. Den innovativa designen innebär också minskat ljud, både på insidan och utsidan, vilket ökar körglädjen. Ett annat utmärkande drag hos nya Cinturato All Season Plus är dess mönster. Mönstret är utformat för att optimera slitbanans rörelser för att garantera bättre prestanda vid bromsning och kurvor. Detta gör också att däcket slitage blir jämnare samtidigt som det förlänger däckens livslängd. I snöigt väder öppnas blocken och fångar snö, vilket ger utmärkt väghållning. Det är därför som All Season Plus är märkt med symbolerna M + S- och altopp/snöflinga vilket kännetecknar total säkerhet under vinterförhållanden.

Pirelli erbjuder Scorpion Verde All Season SF för förare av stadsjeepar eller off-road modeller: ett däck som passar både sommar och vinter och också är märkt med M + S samt de tre toppiga snöflingosymbolerna, vilket garanterar säkerhet i kallt väder. Den specifika utformningen av slitbanemönstret och blocken ger utmärkt hantering både i snöiga och våta förhållanden, med perfekt dragkraft och sidostabilitet, tillsammans med lågt vägbuller. Att fylla attributen för detta däck har en lång livslängd och lågt rullmotstånd, vilket minskar kostnaden för drivmedel.

All Season-sortimentet avrundas av Carrier All Season för skåpbilar och lätta lastbilar. Detta däck är mycket lätt att köra, med lång livslängd, lågt rullmotstånd och utmärkt prestanda under alla förhållanden. Dessutom är Carrier All Season klassledare i våta förhållanden och utrustad med M + S och altopp/snöflinga symbolen för att garantera prestanda under måttliga vinterförhållanden.

Cinturato All Season Plus och Scorpion Verde All Season finns också med banbrytande Seal Inside-teknik, som gör det möjligt för förare att fortsätta utan att tappa däcktrycket vid punkteringar upp till fyra millimeter. Det fungerar tack vare en speciell mousse på insidan av däcket, som omedelbart sveper runt främmande föremål som punkterar däcket och därmed förhindrar förlust av lufttryck. När objektet har tagits bort expanderar moussen för att ytterligare plugga igen hålet. Detta mousse är i sin tur täckt av en speciell film som också skyddar det innan däcket monteras på hjulet. Med Seal Inside får du en bekymmersfri resa tack vare en bibehållen prestanda och utan risk för punktering.

Scorpion Verde All Season-däck finns också med Pirellis Self-Supporting Run Flat-alternativ, vilket garanterar säkerhet utan att kompromissa med körglädjen. Dessa däck är speciellt utformade för att hålla bilen stabil vid en punktering, vilket gör att bilister kan köra ytterligare 80 kilometer säkert med en maximal hastighet på 80 km / h. Det fungerar tack vare förstärkningar som är inbyggda i däckets sidovägg, som kan bära bilens vikt såväl som alla påverkande krafter utan lufttryck i däcket.

Profilbild
About Joakim Held 544 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen