Pirelli släpper sin kalender för 2019

Pirelli kalender

En fotografisk berättelse om fyra kvinnors strävan efter och beslutsamhet att nå sina mål, var och en i jakten på sina egna drömmar och passioner. Det här är ”Dreaming”, Pirellis kalender för 2019 (den 46:e upplagan), fotograferad av Albert Watson i Miami och i New York i april i år. Kalendern presenterades i Pirelli HangarBicocca i Milano.

En sekvens med fyrtio foton berättar historierna bakom karaktärer som porträtteras av Gigi Hadid med Alexander Wang, Julia Garner, Misty Copeland med Calvin Royal III samt Laetitia Casta med Sergei Polunin. Fotografierna, i färg och i svartvitt, är tagna i det filmiska formatet 16:9, inspirerat av Albert Watsons passion för film.

– När jag tog mig an det här projektet ville jag göra det på ett sätt som skilde sig från andra fotografers och jag undrade vad det bästa sättet skulle vara. I slutändan försökte jag ta vackra bilder som hade ett djup i sig och någon form av narrativ. Jag ville skapa något som var mer än bara ett porträtt av någon – jag ville att det skulle se ut som en stillbild ur en film. Jag ville att människor som skulle se kalendern skulle förstå att mitt mål var fotografi i dess renaste form, som utforskade kvinnorna jag fotograferade och förmedlade en positiv syn på kvinnor i dag, säger Albert Watson.

Albert Watson berättar om hur skapandet av kalendern sammanföll med hans egna drömmar och de ansträngningar och uppoffringar som dessa ledde till:

– För att en dröm ska bli sann måste du jobba hårt. Jag har alltid tagit det steg för steg, uppnått ett mål i taget, utan att omedelbart vilja klättra längst upp på ”stegen”. Även om jag ibland tänker att den stegen skulle kunna fortsätta uppåt i all evighet, och ständigt bli längre, tycker jag alltid att det är värt att ge sig själv allt mer ambitiösa mål och drömmar, säger han.

Han säger att var och en av de fyra kvinnorna fokuserar på framtiden:

– De har sin egen individualitet, sitt eget specifika syfte i livet och sitt eget sätt att göra saker på. Så det underliggande temat är ”drömmar”, men den grundläggande idén bakom projektet handlar om att berätta en historia i fyra ”små filmer”. Det jag ville förmedla var protagonisternas hopp och deras sätt att tänka kring framtiden, på ett sätt som skulle innefatta drömmande.

Ett exempel på detta är karaktären som spelas av Gigi Hadid, förklarar han. Hon har nyligen separerat från sin partner, bor ensam i ett glastorn och har Alexander Wang som sin enda vän och förtrogen.

– Jag tycker att det finns ett element av ångest i de här bilderna. Med Hadids karaktär ville jag förmedla en känsla av en kvinna som tänker på sin framtid, men även visa henne i en ensam situation. Vi ser henne tänka kring vart hon ska ta vägen i livet, vad hon ska göra imorgon. Jag ville att det skulle vara mycket mer minimalistiskt jämfört med de andra kvinnorna och miljöerna jag fotade, säger Albert Watson.

Julia Garner spelar en roll som en ung fotograf som älskar natur och ensamhet.

– Julia är en väldigt, väldigt fulländad skådespelerska och hon försatte sig omedelbart in i karaktären. Hon spelade en botanisk fotograf som drömmer om att skapa framgångsrika utställningar. Vi befann oss i en vacker tropisk trädgård i Miami, vilket visade sig vara den perfekta platsen för oss att arbeta, säger Albert Watson.

Misty Copeland, vars partner i kalendern är Calvin Royal III, blickar också mot framtiden och fantiserar om att bli känd inom dansvärlden.

– Att försöka bli framgångsrik är hennes drivkraft. Copelands karaktär förtjänar sitt uppehälle genom att dansa på en klubb. Samtidigt har hon ställt upp en liten scen i sin trädgård, där hon tränar på att dansa för att kunna bli en stjärna, ibland med sin pojkvän som spelas av Calvin Royal III.

Avslutningsvis spelar Laetitia Casta en konstnär som bor i en studiolägenhet med sin partner, spelad av Sergei Polunin. De drömmer båda om framgång: hon som konstnär, han som dansare.

– Det intressanta är att Laetitia faktiskt håller på med en hel skulpterande och skapar konst på sin fritid. Det här hjälpte henne att ta sig an karaktären. Vi bestämde oss för att fota utomhus, för att ge scenerna lite extra naturligt ljus. Den tropiska atmosfären i Miami är en central komponent i den här bilden.

Läs mer om Pirellis kalender för 2019 här www.pirellicalendar.com.

About Däckavisen 1167 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!