Pirelli P Zero testvinnare i Auto bild sommardäcktest

sommardäcktest

Utsett till bästa sportdäcket i sommardäcktest

Det nya P Zero däcket har mött sitt hårdaste motstånd. Pirellis välkända däck har tog första plats i ett test utfört av det tyska magasinet Auto Bild, som inför sin sportbilsutgåva jämfört 11 däck för att utse det bästa sommardäcket. Till testet valde den tyska journalisten dimensionen 245/45 R18, ett marknadssegment där det italienska företaget lägger ett stort fokus. Den bilmodell som användes var BMW 530d, en sportbil med 265 hästkrafter och 620 Nm i vridmoment.

Resultatet bygger på ett antal objektiva tester bestående av handling, styrrespons, bromsning på våta och torra underlag, rullmotstånd, bullernivå och vattenplaning. I de kategorier där säkerhet var prioritet, utsågs nya P Zero som det bästa av de 11 testade däcken. P Zero fick högsta poäng i styrresponstesterna, både vid våta och torra förhållanden. Dessa tester bedömer hur mycket säkerhet däcket kan ge föraren. När det gäller sportprestanda var P Zero också det bästa däcket i krävande handlingtester – både på vått och torrt underlag.

Magasinets slutgiltiga utlåtande lyder: “Testvinnaren hade inga svaga punkter. Utmärkt handlingegenskaper på både vått och torrt, mycket bra balans, precis styrrespons med exemplarisk feedback, reducerad bromssträcka både på vått och torrt och en god säkerhetsmarginal vad gäller vattenplaning.”

About Däckavisen 1175 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!