Pirelli P Zero däck på nya Alfa Romeo Tonale

Alfa Romeo Tonale - Pirelli. Bild: Pirelli

Specialutvecklade Pirelli P Zero-däck är monterade på nya Alfa Romeo Tonale, det italienska märkets första serietillverkade elfordon. I storleken 235/40R20 96V XL har Pirelli P Zero valts som originalutrustning för de olika versionerna av Tonale: Hybrid, Plug-in Hybrid Q4 och diesel.

P Zero däcket för nya Alfa Romeo Tonale har utvecklas för att framhäva bilens sportiga egenskaper och säkra prestanda på torr asfalt och våt. Synergin mellan däck och fordon är det första målet för Pirellis Perfect Fit-strategi och AR-märkningen på sidan av P Zero intygar att däcken har utvecklats speciellt för Tonale.

Skapandet av Pirelli P Zero för Alfa Romeo Tonale innebar samarbete mellan teamen från de två Milanesiska varumärkena, som började med konceptet för den första Tonale som visades på bilsalongen i Genève 2019. Utvecklingen av produktionsdäckets design, då, nödvändiga processer för analys och design, inklusive virtuell analys och utveckling, hjärtat i Pirellis utvecklingsstrategi, som avslutas med validering av deras prestanda genom tester utförda på Stellantis Balocco-bana och Pirellis bana vid Vizzola Ticino. Ett helt italienskt däck, designat i FoU-centret i Milano och producerat vid Settimo Torinese-fabriken, en av koncernens mest avancerade produktionsanläggningar.

Detta senaste samarbete mellan Pirelli och Alfa Romeo representerar ett nytt kapitel i ett långvarigt band mellan de två företagen, ett band som började för ungefär ett sekel sedan med bilens tillkomst och de första racingtävlingarna. Pirelli Superflex Cord var faktiskt monterat på Alfa Romeo GT Tipo P2 som 1925 vann det första bilvärldsmästerskapet, med förare som Antonio Ascari, Giuseppe Campari och Gastone Brilli Peri som vann det avgörande loppet på Monza-banan . Prestanda och sportighet har alltid förenat Pirelli och Alfa Romeo, både på bana och väg.

About Däckavisen 1055 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!