Pirelli originalutrustar nya BMW iX

Bild: Pirelli

Pirelli kommer att leverera sitt P Zero Elect-däck som originalutrustning för BMW:s nya helelektriska flaggskepp iX.

Pirelli kommer att leverera P Zero Elect-däck som originalutrustning till nya BMW iX – en 100 % elektrisk SUV från den välkända tyska biltillverkaren – för xDrive50-versionen och den mer sportiga M60. P Zero Elect-däck finns för BMW iX xDrive50-versionen i storlekarna 255/50R21 109Y XL och 275/40R22 107Y XL, med den senare storleken är även tillgänglig för den sportiga M60-versionen av den tyska suven. Alla dessa däck är märkta med en stjärna på sidan för att indikera att de har utvecklats speciellt för BMW som en del av Pirellis “perfect fit”-filosofi, som även inkluderar ett 22-tums BMW iX-däck med mer grepp än de andra två : framtagna för maximal prestanda. Detta däck har ett “I” på sidan, förutom stjärnmarkeringen.

Elect-däck, som P Zero som utvecklats för det tyska helelektriska flaggskeppet,  ska utmärka sig tack vare sin suveräna körkomfort med begränsat vägljud samt omedelbart grepp, lång räckvidd och säkerhet. Den intensiva utvecklingen som Pirelli ägnat åt BMW iX ska understryka det italienska företagets åtagande att designa specifika däck för elektrifierade bilar, EV eller plug-in hybrider. Dessa produkter har skapats från början för att förbättra de individuella egenskaperna hos elbilar, som betecknas med “Elect”-märkningen på däckets sidovägg.

Särskild uppmärksamhet har ägnats åt komfort för BMW iX-förare, med de dedikerade Pirelli P Zero Elect-däcken också utrustade med PNCS (Pirelli Noise Canceling System)-teknik, som minskar vägbuller. PNCS-tekniken består av ett specifikt ljudabsorberande material placerat inuti däcket, som dämpar de akustiska vibrationer som annars skulle överföras till bilen, med åtföljande minskning av vägbuller. Däckstrukturen har också optimerats för att klara vikten hos detta 100 % elektriska fordon, vilket ska säkerställa optimala nivåer av körsäkerhet i alla trafikförhållanden.

About Däckavisen 1055 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!