Pirelli-kalendern tillbaka med Bryan Adams

Foto: Pressbild Pirelli

Bryan Adams, musiker och fotograf, kommer att fotografera för Pirelli-kalendern 2022. Den kanadensiska artisten kom ut med nyheten via sina sociala mediekanaler.

– Jag är stolt över att ha valts ut som fotograf för Pirelli-kalendern 2022. Att kombinera fotografering och musik för” The Cal ™ är väldigt spännande och det kommer naturligtvis att innehålla några extraordinära människor. Om några veckor börjar fotograferingen. “Jag är glad ”, säger Adams.

Meddelandet markerar återkomsten av Pirelli-kalendern, som avbröts förra året mot bakgrund av Covid-pandemin. Bortsett från 2021 så har ”The Cal´s ™” historia avbrutits 1967 och sedan från 1975 till 1983. Första utgivningsåret var 1964.

Bryan Adams
Sedan slutet av 90-talet har Bryan Adams kombinerat sin rockkarriär med sin passion för fotografering, där motivet har varit musiker, skådespelare och modeller. Tidigare modeller inkluderar Sir Mick Jagger, John Boyega, Amy Winehouse, Naomi Campbell och många andra inklusive politiker, statsmän och till och med HM The Queen som han fotograferade för hennes Golden Jubilee. Hans porträtt har prydt sidorna i topp publikationer som Vogue, Vanity Fair, GQ och Harper’s Bazaar, liksom i hans egen berömda konsttidning Zoo. Han har också publicerat ett antal böcker om sitt arbete, inklusive ‘American Women’ (2004), ‘Exposed’ (2012), ett projekt om skadade brittiska krigsveteraner med titeln ‘Wounded: The Legacy of War’ (2014) och ‘Homeless’ släpptes 2019. På andra sidan det kreativa myntet har hans musik under de senaste fyra decennierna uppnått nummer 1-status i över 40 länder. Han har tre Oscar-utmärkelsen och 5 Golden Globe-nomineringar och en Grammy-utmärkelse, och han släpper sitt 15: e album 2021.

About Däckavisen 802 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen