Pirelli fick bra synlighet i helgens VM-tävlingar

Foto: Pirelli

FIS Alpine World Ski Championships gick av stapeln i helgen i Cortina d’Ampezzo, med Pirelli som huvudsponsor för tävlingen. Pirelli är en välkänd vinterspecialist, mycket tack vare sina dedikerade däck för vintersäsongen och bekräftar det nu med sitt stöd för vintersport.

Detta var tredje gången som det italienska företaget sponsrade världsmästerskapen, efter Saint Moritz 2017 och Åre 2019. Pirelli är också sponsor för det italienska vintersportförbundet och Ishockey-världsmästerskapet, IIHF.

Pirelli är även partner till Audi, som har tagit en flotta elbilar till Cortina, alla på Pirelli vinterdäck. Förutom Audi A6, A7 och Q5 plug-in hybrider, kommer den helelektriska e-tron och e-tron Sportback – även i S-version – att ses på vägarna runt Cortina. Audi kommer dessutom att förhandsvisa sin prototyp e-tron GT vid alpina-VM: en utsläppsfri grand tourer, för vilken Pirelli har gjort både sommar- och vinterdäck med Elect-markeringar. Elect består av ett paket av tekniker som är speciellt utformade för att komplettera elbilarnas egenskaper, vilket ger omedelbart grepp för deras enorma vridmoment, låga rullmotstånd för att maximera räckvidden och minskat buller för att gynna körkomfort och miljömässig hållbarhet.

VM i skidor hålls bakom stängda dörrar i år, men Pirelli kommer att öppna dem för fans via sina sociala mediekanaler, så att vintersportentusiaster kan njuta av atmosfären. Stjärnor från sport- och underhållningsvärlden kommer att följa Pirellis sociala följare på en turné bakom kulisserna för att ge ett unikt perspektiv på tävlingen.

Profilbild
About Däckavisen 661 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen