Pirelli Elect original på eldrivna Porsche Taycan

Foto: Pirelli

Lågt rullmotstånd minskat vägbuller för ultimat komfort, omedelbart grepp och en struktur designad för att bära vikten hos ett batteridrivet fordon. Dessa är de viktigaste egenskaperna för Pirelli Elect-däck, utvecklade av Pirelli tillsammans med ledande biltillverkare för att uppfylla de specifika tekniska kraven som finns för el- och plug-in hybridfordon.

Denna typ av däck kännetecknas av Pirellis Elect märkning som lanserades vid Geneve Motor Show 2019 och levereras som originalutrustning på de modernaste bilarna på marknaden.

Pirellis ingenjörer utvecklade ett specifikt P Zero Elect-däck för Porsche Taycan, där bilens fantastiska prestanda kan dra stor nytta av anpassade däck för dess tyngd. Detta däck har utvecklats i linje med Pirellis ”Perfect fit” filosofi, med en sammansatt design, konstruktion och slitbanemönster speciellt skapad för Taycan. Däcket har egenskaper som ger lågt rullmotstånd för att maximera bilens autonomi, minskat vägbuller för ökad komfort inuti bilen och omedelbart grepp – även med Taycans imponerande kraft och lågt vridmoment – för att förbättra körförmågan och med säkerhet i fokus.

Vid vinterväglag och i länder där vinterdäck är ett krav enligt lag har Pirelli skapat Elect-versioner av Winter Sottozero 3, Scorpion Winter och P Zero Winter. Den sistnämnda finns för Porsche Taycan i 19- och 20-tumsstorlekar.

Profilbild
About Joakim Held 813 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!