Pirelli Elect och FCS märkta däck visas på mässa i München

Foto: Pirelli

Världens ledande biltillverkare på International IAA Mobility Show 2021 i München har valt Pirellidäck för sina mest hållbara bilar.

Nästan var tredje elbil (29%) på mässan och på vägen i München använder Pirelli P Zero- eller Scorpion -däck. Några av dessa däck är utrustade med Elect -teknik, avsedda för bilar med noll eller låga utsläpp, Pirellis Cinturato P7 finns också att se på BMW 320e hybrid- och 3 -serie modeller.

P Zero däck med Elect märkning är Ultra High Performance (UHP) -däck som kombinerar Pirellis erfarenhet av motorsport med Elect; teknik, vald för att utrusta bilar som Porsche Taycan, Ford Mustang Mach-E GT, Polestar 1, BMW iX och nya Mercedes-Benz EQE. P Zero Elect-däcken är monterade på konceptbilen Audi Grandsphere Concept och Mercedes-Benz Concept EQG; liksom nya Mercedes-Benz EQB och Ford Mustang Mach-E 4X.

Modellerna från Scorpion-familjen är däck utformade för SUVs och crossovers och visas också i andra nya versioner i München, till exempel på Volkswagen ID.4 GTX och ID.5 GTX, Volvo XC90 plug-in Hybrid och Jaguar EV400 AWD, liksom Mercedes-Benz EQCc 400 4matic AMG Line.

Pirellis Elect däck kännetecknas av en paketering med specifik teknik för elektriska och plug-in hybridbilar: lågt rullmotstånd för att öka räckvidden, minskat vägbuller för att förbättra komforten, omedelbart grepp för att hantera omedelbart vridmoment och rätt struktur för att stödja vikten av ett batteridrivet fordon. Dessa har utvecklats av Pirelli tillsammans med världens ledande biltillverkare för att möta de specialiserade tekniska kraven för elektriska och plug-in hybridfordon enligt Pirellis “perfect-fit” filosofi, med en specifik sammansättning, struktur och mönsterdesign för varje bil.

Världens första Forest Stewardship Council (FSC) -certifierade däck visas för första gången på mässan, Pirelli P Zero-däcken som innehåller FSC-certifierat* naturgummi och rayon är monterade på nya BMW iX5 Hydrogen och BMW X5 xDrive45e Plug-In Hybrid. FSC -skogsförvaltningscertifiering bekräftar att plantagen sköts på ett sätt som bevarar biologisk mångfald och gynnar lokalbefolkningens och arbetarnas liv, samtidigt som det säkerställer att det upprätthåller ekonomisk livskraft. Den komplexa FSC-kedjan för förvaringscertifiering verifierar att FSC-certifierat material har identifierats och separerats från icke-certifierat material när det tar sig längs leveranskedjan, från plantagen till däcktillverkaren.

* FSC License Code: FSC N003618

About Däckavisen 1120 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!