Pirelli däckleverantör till Time Attack

Foto: timeattacknu.se Apex-Foto

Den exklusiva leverantören av däck till Formel 1, WRC och mängder av motorsportens riktiga elit kliver ombord även som enhetsdäck-partner i Svenska Time Attack-klasserna Club Challenge och Pro Street.

Under 2020 blev det succé för däcktillverkarens alternativ i R-däcks sortimentet, som är däck med oftast hårdare stomme och särskild gummiblandning/mönster för att ge ökad prestanda på bana. Deras modell ”TrofeoR” satt på större delen av bilarna i TimeattackNU-seriens två klasser för bilar som verkligen hör hemma på banan men även delvis körs på gata. Där däcket inte sedan innan hade existerande varvrekord för sin klass, slog bilar med däcket under 2020 nya rekord på samtliga av Sveriges fyra viktigaste banor.

– När en så fri plattform som Time Attack där vårt unika regelverk med enorm valfrihet på uppgraderingar/bil, så är det väldigt sällan en tillverkare/produkt blir dominant i enstaka klasser, säger Mikael A. Jarosinski, Ansvarig promotor TimeattackNU-serien .  

– Bra däck spelar otroligt stor roll i bankörning, där har Pirelli lyckats få genomslag med att ha det tveklöst bästa däcket för den inbitne banåkaren. Därför är vi otroligt stolta att de värderar Time Attack som en viktig plattform synas i och fortsätta utvecklingen av sina produkter. Med detta stöd vinner förarna ökad service & engagemang i sitt tävlande,  liksom mycket nytta i att stödet ger serien mer resurser att fortsätta satsa medialt för att nå ny större publik, säger Jarosinski.

Avtalet innebär att klasserna Club Challenge och Pro Street nu har stöttning av Pirelli Motorsport i Sverige och är reglerade med att samtliga serietävlande kör på Pirelli TrofeoR.

Vi kommer erbjuda fri däckservice och leverans till de tävlingar vi besöker. Med vår långa erfarenhet kan vi bidra med kunskap och hålla en hög servicenivå när det kommer till inställningar och däcktryck för att få bilen att gå ännu fortare, säger Anders Åberg, VD  A. Åbergs BilImport AB (Apex.se) & Pirellis Motorsportagent/distributör i Sverige .

Om Time Attack:

TimeattackNU-serien grundades 2012 och har på kort tid seglat upp som en av de största organiserade tävlingsserierna i Svensk Motorsport.

Med professionell verksamhet i att utveckla serien året om och ett stadigt medieflöde, som bl.a. innefattat två säsonger av TV-magasin på Viasat Motor & Viaplay- når de ut till de bil, motor och teknik-intresserade som älskar livsstilen runt sportbilar och bankörning.

Serien är uppbyggd kring att sätta snabbaste varvtid på Sverige fyra populäraste banor (Ring Knutstorp, Kinnekulle Ring, Mantorp Park och Gelleråsen Arena). De tävlande samlar seriepoäng i varje heat och i slutändan koras de som kallas Sveriges snabbaste bankörnings-förare.

Totalt sex olika klasser existerar som gör att nybörjare i gatbilar till semi-professionella team i extrembilar enkelt kan börja tävla under seriösa, säkra och kommersiella förhållande.

Pirellis TrofeoR blir enhetsdäck för alla serietävlande i klassen Club Challenge (bilar med effekt <450HK, ex. BMW M2, Porsche Cayman) och Pro Street (supersportbilar med <650HK, ex. Porsche GT3RS, Nissan GT-R).

Profilbild
About Däckavisen 723 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen