Peter Johnnyson i pension efter 40 år i däckbranschen

nordisk däckimport ndi

Peter Johnnyson lämnar däckbranschen och går i pension efter 40 år inom däckbranschen, berättar lantbruksnytt.com.

Peter Johnnyson har självständigt byggt upp affärerna med traktordäck hos Franska Däckimporten och varumärket Klebér till ett av de ledande fabrikaten på marknaden. Klebér traktordäck med kompletta traktorhjul, dubbelmontage och radodlingshjul växte till en betydande del av marknaden.

År 2005 övertogs agenturen för Klebér traktordäck av Nordisk Däck Import i Lund och Peter bytte arbetsgivare och började hos NDI där han arbetat sedan dess.

Inom det svenska lantbruket började efterfrågan på dubbelmontage och radodlingsdäck öka i mitten och slutet av sjuttiotalet och Peter har sedan dess varit en av pionjärerna inom denna nisch. Han har på egen hand konstruerat lösningar och låtit tillverka de speciella komponenter som det funnits behov av.

Peter har präglat branschen inom dubbelmontage och traktorhjul ända sedan slutet på sjuttiotalet. När det gäller radodlingshjul har han fullständigt dominerat denna nisch och haft marknadsandelar mellan 70 och  80 procent år efter år. Här har han bokstavligen lämnat spår efter sig på nästan alla fält runt om i landet.

Han har utvecklat lösningar för grönsaksodlare, potatisodlare och andra speciallösningar. Han har tagit fram ett helt unikt datorbaserat beräkningsprogram. Detta för att ta fram olika alternativa lösningar med hjul för alla traktorfabrikat och modeller som förekommer på marknaden. På endast någon minut kan detta program ge lösningar med olika hjul för alla förekommande traktorer berättar lantbruksnytt.com.

– Jag är tacksam över att ha varit kollega och arbetat tillsammans med Peter under tio års hos NDI. Peter som kollega har alltid varit professionell och serviceminded och haft som mål att hans kunder alltid skulle få bästa tänkbara service, säger Göran Jeppsson till lantbruksnytt.com.

About Däckavisen 802 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen