Paolo Roversi fotograf för Pirelli-kalender 2020

pirelli calendar

Året två tusen och tjugo har en grafisk form som verkar som en upprepning av ett tal som på något sätt är magiskt, numret tjugo skrivet två gånger. Det är dubbelt, det dubbla förhållandet mellan historien om det förflutna och den nya världen, det är tid för Paolo Roversi, fotografen som kommer att skapa 2020 års kalender för Pirelli.

Ofta när man talar om fotografering är anses tid vara en teknisk faktor, men det är inte alltid så. I Paolo Roversis arbete blir tiden uppskjuten och nästan obestämd.

En intensitet möjliggjord genom långa exponeringar som möjliggör dialog mellan fotograf och objekt, skapar en förståelse som är påtaglig och förkroppsligar immateriella men igenkännliga känslor, som mystik och hängivenhet, kontemplation och extas.

Bilderna av Paolo Roversi framkallar känslor och sensuella, drömlika förnimmelser med ett ljus som påminner om mosaiken i Ravenna, hans födelsestad. Hans fotografier frambringar kvinnornas elegans och sårbarhet. “För mig är fotografering inte en enkel reproduktion av verkligheten utan en uppenbarelse, för när jag tar ett fotografi känner jag att jag berör ett annat liv och en annan värld”.

Paolo Roversi, utbildad i Paris på 1970-talet, anses vara en av de mest begåvade samtida fotograferna, framför allt för hans stil som är personlig och mycket igenkännlig.

About Däckavisen 1161 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!