Oljebolag har utfört lyckade tester med Enviros olja

Bild: Enviro

Ledande amerikanskt oljebolag har utfört lyckade produktionstester med Scandinavian Enviro Systems pyrolysolja.

Scandinavian Enviro Systems fick i februari 2022 en order på pyrolysoljan för produktionstester från ett dotterbolag till ett ledande amerikanskt oljebolag. Dotterbolaget har nu meddelat att de genomförda produktionstesterna varit lyckade.

Leveranserna av oljan gjordes i slutet av juni sedan Enviro erhållit REACH-klassificering av oljan, något som var ett villkor för en slutgiltig affär. Sedan dess har oljebolaget genomfört så kallade produktionstester av oljan för att avgöra hur väl den lämpar sig för framställning av olika biobränslen. Dessa tester är nu avklarade och Enviro har informerats av kunden om att testerna fallit väl ut.

– Det här beskedet är en mycket viktig bekräftelse på kvaliteten på vår pyrolysolja men också på den viktiga roll som vår återvunna olja kan spela från ett hållbarhetsperspektiv. Sammantaget innebär det ytterligare bevis på den kommersiella potentialen i vår återvinningsteknologi och de produkter den kan förse marknaden med, säger Thomas Sörensson, vd för Enviro.

Enviros återvunna pyrolysolja har sedan tidigare både erhållit certifiering i enlighet med det globala hållbarhetscertifieringssystemet ISCC EU samt godkänts i enlighet med EU-förordningen REACH.

 

About Däckavisen 1176 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!