Nytt skogsmaskindäck från Nokian

Nokian skogsmaskindäck

Nokian lanserar skogsmaskindäck – Nokian Forest King TRS 2+ erbjuder avancerade egenskaper för sexhjuliga skogsmaskiner, samtidigt som nya storlekar vidgar möjligheterna för Nokian Forest King F2 och Nokian Forest King TRS 2

Det är ett avancerat däck som ger sexhjuliga skogsmaskiner en ny generation av egenskaper, till exempel ett grepp som är skonsamt för underlaget, hållbarhet och utmärkt stöd för kedjor och band. Dessutom gör nya storlekar att däcken Nokian Forest King F2 och Nokian Forest King TRS 2 blir tillgängliga för ett bredare register av skogsmaskiner.

Världen över har det blivit allt viktigare att undvika skador på underlaget vid skogsbruk. Samtidigt måste mekaniserad skogsavverkning ske även i mer krävande terräng, vilket gör användning av kedjor och band vanligare. De nya däcken Nokian Forest King TRS 2+ har utvecklats för att uppnå så bred markkontakt som möjligt för att ge både enastående dragkraft utan band och förbättrat stöd för kedjor och band.

”Det nya däcket Nokian Forest King TRS 2+ ser verkligen nytt ut och är ett nästa generationens däck för skogsbruk”, säger Teemu Vainionpää, Product Manager på Nokian Tyres. ”Jag är säker på att användarna kommer att uppskatta den förbättrade rörligheten och mångsidigheten vid arbetet i skogen.”

Däckets stabilitet är en viktig egenskap vid avverkningsarbete. ”Bra däck ger arbetet en stabil grund och ökar precisionen och effektiviteten”, säger Teemu Vainionpää. ”Nokian Forest King TRS 2+ har a diagonalstruktur med 24PR som mycket effektivt absorberar gungningar och stötar.”

Nokian Forest King TRS 2+ har extra gummi i skulderområdet för att ge däcket lång livslängd. Själva slitbanemönstret skyddas av stålförstärkningar. Det ger utmärkt tålighet mot skärskador och punktering och gör att däcket är ett säkert val också vid mycket krävande terräng.

Vid utvecklingen av däcket Nokian Forest King TRS 2+ lades särskild vikt vid att uppnå bästa möjliga stöd för band. Däckets djupa slitbanemönster med mönsterspår och extra mönsterribbor ger en optimal yta för bandkontakt, vilket minimerar slirning och motverkar skador på däcket.

”Däcket har skarpa ribbkanter, extra mönsterribbor och bred kontaktyta för att maximera greppet även när det används i krävande terräng utan kedjor eller band”, säger Teemu Vainionpää. ”Det möjliggör maximalt grepp med minimal skada på underlaget.”

Nya Nokian Forest King TRS 2+ är kompatibelt med Nokian Forest Rider-komponenter som kedjor, band, slangar och fälgar.

About Däckavisen 1159 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!