Nytt racinginspirerat Eagle F1 SuperSport-sortiment för väg och bana

däck

Goodyear har presenterat en ny serie med tre UHP-däck, bestående av Eagle F1 SuperSport, SuperSport R och SuperSport RS. Goodyears flaggskepp inom prestandadäck, SuperSport- serien, använder innovativa teknologier och gummiblandningar som ska möjliggöra avsevärda förbättringar av bromssträckor och varvtider utan att försämra mindre påtagliga egenskaper för körupplevelsen, t.ex. respons under kurvtagning och bromsning.

Eagle F1 SuperSport bygger på Goodyears racingerfarenheter och skall leverera överlägset grepp och väghållning. Responsiva riktningsändringar säkerställs med de styva slitbaneribborna samtidigt som ett massivt slutet utsidesmönster, som används på däckets skulderblock, ger kontroll under lastöverföring vid kurvor. En superstyv sidoväggsdesign förbättrar väghållningen ytterligare utan att kompromissa med körkomforten.

Även om däcket i första hand är utvecklat för torrt väglag, har Goodyear tagit itu med våtprestandan genom att använda en kombination av flera gummiblandningar där torroptimerade yttersektioner kombineras med tre våtoptimerade mittsegment. Det möjliggör att förare på ett säkert sätt kan trycka på hårdare i kurvor på torrt väglag och samtidigt behålla utmärkt prestanda för bromsning och väghållning vid vått väglag. – sida 2/2

25 dimensioner introduceras mellan februari och maj 2019, från 18 till 21 tum, 205 till 305 mm bredd och i profiler från 45 till 30. Eagle F1 SuperSport är avsett för bilar i GTi-klassen som Volkswagen Golf GTI, högpresterande sedaner som BMW M3 och Mercedes-AMG C63 och superbilar för vardagen som Porsche 911 Turbo.

Eagle F1 SuperSport R ger ännu högre greppnivåer och styrprecision på och utanför banan. Greppnivåerna förbättras med hjälp av en gummiblandning med hög friktion som ger enastående torrgreppsnivåer, samtidigt som utmärkt stabilitet vid kurvtagning säkerställs genom bryggor i slitbanemönstrets innerspår som minskar deformationen av mönsterklackar under extrema kurvtagningskrafter. Styrprecision och återkoppling har också förbättrats ytterligare genom att optimera däckets kontaktyta för mer konsekvent tryckfördelning.

10 dimensioner planeras att introduceras mellan februari och november 2019, från 18 till 21 tum, 205 till 305 mm bredd och i profiler från 40 till 25. Eagle F1 SuperSport R har utvecklats för prestandafokuserade fordon, t.ex. Volkswagen Golf Club sport, BMW M4 CS och Porsche 911 GT3.

Eagle F1 SuperSport RS är Goodyears mest racingfokuserade däck. Det är utformat för att tänja på gränserna på banan samtidigt som det förblir godkänt för vanlig väg. En högspecialiserad gummiblandning med ursprung inom racing ger ultimata grepp- och prestandanivåer i torrt väglag. Två dimensioner presenteras i mars 2019, i storlekarna 265/35 ZR20 och 325/30 ZR21.

About Däckavisen 1167 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!