Nya Vredestein Traxion 65 minskar ljudnivån i hytten

Foto: Vredestein

Nya Vredestein Traxian 65 uppges minska ljudnivån i hytten med upp till 29% jämfört med ett konkurrerande premiumdäck. Traxion 65 är efterträdaren till det populära Traxion+ och innehåller ny teknik som härleder från utvecklingen av VF-flaggskeppsdäcket Traxion Optimall.

Den extra stora kontaktytan i mitten av Traxion 65 ger kontinuerlig vägkontakt för bekvämare körning. Eftersom buller i hytten och vibrationer allt oftare ses som de främsta komfortfaktorerna bland traktorförare bestämde sig Vredestein för att testa ljudnivån i hytten för sina däck jämfört med en av sina främsta europeiska premiumkonkurrenter. Vid testet som utfördes vid en RDW-testbana (ISO-certifierad enligt ISO10844:2014) var ljudnivån i hytten upp till 29 % lägre än för premiumkonkurrenten. Den här exceptionellt låga ljudnivån ger traktorförare bättre komfort när de använder Traxion 65. Buller vid körning, vilket är viktigt för samhällen där jordbrukstrafiken ofta passerar genom befolkade områden, testades också och det var 22 % bättre.

Nya Traxion 65 har alla fördelar med det populära Vredestein Traxion+-däcket, som tvärgående och icke-parallella klackar på utsidan av mönstret. Det ger utmärkt grepp och självrengöring, särskilt för tyngre jordtyper.

– Förutom enastående komfort och grepp har Traxion 65 minst 30 % längre livslängd jämfört med andra premiumkonkurrenter tack vare den unika slitbaneblandningen och den extra stora klackytan i mitten av däcket för kontinuerlig vägkontakt, säger Kaj Hirvaskari, Nordisk OTH specialist.

De populära storlekarna 650/65R42 och 650/65R38 med motsvarande framdäcksstorlekar förväntas vara tillgängliga på marknaden hösten 2020. Totalt omfattar Traxion 65 urvalet 19 olika storlekar från 16 till 42 tum.

Profilbild
About Joakim Held 813 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!