Nya MICHELIN Road Classic mc-däck

Nya MICHELIN Road Classic sortimentet. Foto: Michelin

De nya MICHELIN Road Classic däcken ersätter det framgångsrika MICHELIN Pilot Activ och kommer att finnas tillgängliga hos återförsäljare från januari 2021 och kombinerar en attraktiv retro-design av däckmönstret med de senaste materialen och teknologierna.

Det riktningsbestämda slitbanemönstret på MICHELIN Road Classic-serien, med ett förhållande mellan mönsterspår och slitbana på 26%, ger den perfekta balansen mellan prestanda och estetik genom att använda släta mitt- och axelområden för optimal kontakt med vägen och utmärkt torrt grepp. Under våta förhållanden erbjuder den 100 procent kiseldioxidgummiblandningen och avfasade spårkanter, som bryter igenom ytvatten, höga greppnivåer under svåra förhållanden, utan att kompromissa med livslängden.

Stommen på ett motorcykeldäck måste vara en pålitlig och hållbar lösning på den komplexa ekvationen att bära cykelns och förarens vikt, vara bekväm, bibehålla höga hastigheter utan att deformeras och begränsa värmen som genereras mellan dess olika komponenter för att minska slitaget.

Stomkonstruktionen på MICHELIN Road Classic hanterar alla dessa krav genom att använda två Bi-NST-lager direkt under slitbanegummit för att minska centrifugalkraften i hastighet, vilket i sin tur bibehåller en konstant och optimal formad kontaktyta med vägen. Under dessa två toppskikt är två Bi-NC-höljesskivor tillräckligt styva för att bära lasten och ger stabilitet i alla situationer, men ändå är de smidiga nog för att göra det möjligt för föraren att njuta av en bekväm åktur. Efterbehandlingen av däcket är en lufttät butyl-innerliner, vilket innebär att däcken kan användas slanglösa när de monteras på lämpliga slanglösa fälgar eller med slang om det behövs på en slang-fälg.

Resultatet av dessa designelement och teknologier är att Road Classic jämfört med sin föregångare ger bättre prestanda i alla områden, med särskilt stora förbättringar i stabilitet i kurva och kurvtagning, och grepp i både våta och torra förhållanden. Dessutom förbättras komfort och allmänna hanteringsegenskaper.

Profilbild
About Joakim Held 626 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen