Nya Michelin Road 5 GT

michelin mc-däck

Nya Michelin Road 5 GT mc-däck – för de som älskar långa turer på motorcykeln på skönt kurviga vägar.

Michelin Road 5 GT är det senaste tillskottet i Michelins sortiment av mc-däck för motorcyklar i Road 5 serien. Det är byggt för långfärdsentusiaster och kommer finnas tillgängligt hos återförsäljare från september 2019.

Ägare till touring motorcyklar för långfärd såsom BMW R 1200RT, BMW K 1600 GT, Yamaha FJR 1300, Honda Pan European 1300, Kawasaki 1400 GTR, Triumph Trophy etcetera kräver specifika mc-däck som levererar säkerhet, komfort, lång livslängd, stabilitet och körglädje oavsett förhållanden, även när däcket har gått många mil och slitits ned.

GT-versionen är utvecklad i precis samma anda och med samma stränga standard som används för de övriga mc-däcken i Michelin Road 5 serien. Det innehåller de tekniska framsteg som kännetecknar de övriga mc-däcken i Road 5-sortimentet.

För att tillmötesgå de högt ställda kraven som ägare av den här sortens motorcyklar har, lägger Michelin Road 5 GT tonvikt på prestanda, inte minst på vått underlag, i kombination med stabilitet och effektiv inbromsning. Detta är särskilt viktigt när föraren hamnar i dåligt väder. I interna jämförande tester landar det nya däcket i topp vad gäller grepp och bromsprestanda på vått underlag, även när så mycket som 50 procent av mönsterdjupet har körts ned.

Michelin Road 5 GT mc-däck är laddat med innovationer som till exempel Michelin XST Evo-teknik som möjliggör bättre vattenavledning. Med särskild tillverkningsteknik kan mycket sofistikerade formar skapas som gör det möjligt att leverera mc-däck med ännu bättre grepp på våta vägar, samtidigt som de har lång livslängd.

About Däckavisen 1175 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!