Nya Michelin Pilot Sport Cup N3 slicks för Porsche

Foto: Michelin

Michelin har utvecklat en slicks-version av sitt Pilot Sport Cup UUHP-däck för Porsche 911 GT3 Cup (992). under nya varumärket Michelin Motorsport. Michelin och Porsche har arbetat tillsammans med utvecklingen av däck till det tyska varumärkets produktionsmodeller och racerbilar som nära tekniska partners i mer än 20 år.

De internationella tävlingsmästerskap som organiserats av Porsche för att visa upp sin flaggskeppsmodell, 911, har länge fungerat som en värdefull testplats för Michelin som har varit involverad i de olika Porsche Cuperna från allra första början.

Porsche visade nyligen upp nya 911 GT3 Cup (992), en bil reserverad för mästerskapstävlingar och för vilken Michelin har utvecklat ett specifikt däck, Michelin Pilot Sport Cup N3.

Nya Michelin Pilot Sport Cup N3 ska kombinera överlägset grepp och fasthet med längre livslängd och är frukten av en gemensam utvecklingsprocess som gjorde att Michelin och Porsche testade på fem olika banor för att täcka en mängd olika bankonfigurationer. För att bekräfta sin oöverträffade mångsidighet utsattes de nya Michelin-slicksen  för en körsträcka av cirka 10 000 kilometer över ett brett spektrum av temperaturer och väderförhållanden.

Den främre Michelin Pilot Sport Cup N3 har en ny storlek (30 / 65-18) och ger 10 procent extra sidogrepp jämfört med sin föregångare (N2), medan bakhjulet (31 / 71-18, samma storlek som det som används i uthållighetsracing och för Le Mans 24 timmar) är 0,9 kg lättare. Dessa förbättringar är framför allt resultatet av arbetet med kontaktytan, vars storlek har ökats tack vare en förstärkt arkitektur och användningen av nya, mer elastiska material.

Michelin Pilot Sport Cup N3 har Michelin Motorsports nya varumärke på däcksidan och det nya däcket kommer att finnas tillgängligt från februari 2021. Det tillverkas vid Michelins Gravanches-fabrik i Clermont-Ferrand, Frankrike, en ZERO-utsläppsanläggning som drivs uteslutande med förnybar energi.

Profilbild
About Joakim Held 813 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!