Nya högkapacitetsdäck från Mitas

Bild: Mitas Tyres

Nya högkapacitetsdäck från Mitas är konstruerade för att matcha kravet hos senaste generationen växtskyddssprutor.

Mitas presenterar två nya radialdäck med hög kapacitet (HC, High Capacity) som har konstruerats för nästa generation av självgående sprutor inom lantbruket. Däcksortimentet HC 1000 utökas med två nya storlekar av NRO-däck (NRO, Narrow Rim Option), VF 650/65R38 och VF 750/60R46, som är tillverkade för att hantera hög lastkapacitet och hög drifthastighet.

– Våra senaste däck passar för en helt ny generation av maskiner. Storlekarna och specifikationerna är utformade för att hantera utmaningen, säger Pavel Kott, produktchef för Mitas lantbruksdäck.

Den avancerade VF-konstruktionen (VF, Very High Flexion) ger tydliga fördelar. Däcken tål upp till 40 % högre lastkapacitet och har bättre dragkraft. De skyddar marken på ett bättre sätt och ger bättre avkastning på grödor. Den särskilda NRO-konstruktionen innebär även andra fördelar eftersom de nya VF-däcken är utformade för att monteras på standardfälgar, vilket innebär ytterligare besparingar för lantbrukare.

De nya däcken från Mitas har en säker passform även vid lägre lufttryck och har dessutom längre livslängd.

– Hos Mitas vill vi erbjuda en pålitlig lösning för allt arbete som våra kunder utför. De nyaste tilläggen till HC 1000-sortimentet har redan uppvisat mycket stor potential för tillverkare av originalutrustning i USA, på den senaste generationen av självgående sprutor med hög belastning. Med dessa framsteg vill vi gärna tillhandahålla dessa däck till kunder i hela världen, tillägger Kott.

About Däckavisen 1114 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!