Ny vintertestbana i Sverige för Falken och Sumitomo

Vintertestbana däcktest
Foto: Falken

Testsbanan som Sumitomo Rubber Europe GmbH tog i drift i Arnemark,i norra Sverige, i december omfattar två preparerade snöområden, vardera ca. 15 000 m2 stora, ungefär tre gånger storleken på en fotbollsplan, med två snöhanteringsbanor, vardera 1.600 meter långa, och en 600 meter lång ishanteringsbana.

I samarbete med de finska ingenjörerna på BD Testing testas olika däck i olika steg på den krävande banan under hela vintersäsongen.

En tredjedel av SREUs testteam på 15 personer kommer att vara på plats från december till mars för att utvärdera nyutvecklade däck under extrema förhållanden. Testingenjörerna utför all snö- och isprovning i Arnemark med Falken vinterdäck avsedda för den europeiska ersättningsverksamheten och för OE-marknaden. Däcken testas på de vanligaste medel- och premiumfordon.

Vi är mycket mer flexibla och kan driva däckutvecklingen framåt effektivt och noggrant på vår nya testbana. Det är inte bara att testbanan som passar perfekt för våra ändamål, utan även de utmärkta transportförbindelserna och infrastrukturen  som har imponerat oss, säger Dr. Bernd Löwenhaupt, VD för Sumitomo Rubber Europe GmbH.

About Däckavisen 1175 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!