Ny VD och koncernchef för Nokian Tyres plc

nokian däck
Foto: Nokian

Nokian Tyres styrelse har utsett Jukka Moisio till verkställande direktör och koncernchef för Nokian Tyres plc från och med 27 maj 2020. Hille Korhonen avgår efter att ha ledat företag i tre år som VD och VD och inom dess som medlem i Styrelse som bygger Nokian Tyres framgång på både sina hem- och tillväxtmarknader.

Jukka Moisio har en stark bakgrund i ledande internationella företag. Hans senaste uppdrag var som VD och koncernchef för Huhtamäki Oyj, ett globalt förpackningsföretag. Innan Huhtamäki arbetade Moisio som VD och koncernchef för Ahlstrom Oyj.

-Jag är mycket nöjd med att Jukka Moisio börjar leda Nokian Tyres. Jukka Moisio har en beprövad erfarenhet i framgångsrika ledande börsnoterade bolag och turnarounds, vilket ger stark finansiell utveckling och aktieägaravkastning. Han har också en djup förståelse för marknaderna i Centraleuropa och Nordamerika, som är de viktigaste tillväxtmarknaderna för Nokian Tyres. Jukka Moisio har erfarenhet och kapacitet att leda företaget till sin nästa utvecklingsfas, säger Jukka Hienonen , ordförande i Nokian Tyres styrelse. ”

-Hille Korhonen har haft en viktig roll i att bygga Nokian Däck: först som styrelseledamot och under de nya tre åren som VD och koncernchef. De senaste åren har präglats av en intensiv investeringsfas, där företaget har öppnat en fabrik i USA, som en del av målet att fördubbla Nokian Tyres försäljning i Nordamerika. På hela styrelsens vägnar vill jag tacka Hille för hennes ledarskap och bidrag till företaget, säger Hienonen.

-Jag är hedrad över att bli utnämnd till att leda Nokian Tyres, som är ett så bra företag med fantastiska produkter, ett högt värderat varumärke och en ledande position på sina hemmamarknader och många utvecklingsmöjligheter. Jag ser fram emot att arbeta med Nokian Tyres team och skapa framtida framgångar tillsammans med våra befintliga och nya kunder, säger Jukka Moisio.

Om Jukka Moisio
Född: 1961
Nationalitet: finska
M.Sc. Ekonomi, MBA

Professionell erfarenhet:
– Huhtamäki Oyj, VD och koncernchef 2008-2019
– Ahlstrom Oyj, VD och koncernchef 2004-2008
– Ahlstrom Oyj, olika ledande befattningar 1991-2004
– McKinsey & Company, Associate 1989-1991

Förtroendepositioner:
Paulig Group, styrelseledamot 2019-
Sulapac Oy, styrelseledamot 2019-
Atria Oyj, styrelseledamot 2014-

About Däckavisen 772 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen