Ny VD för Hankook Tire Europe

Sanghoon Lee ny VD för Hankook Tire Europe

Hankook Tire Europe ompositionerar sig för det nya årtiondet och har utsett Sanghoon Lee till operativ chef (COO) och VD. Europa är en av däcktillverkarens viktigaste marknader. Sanghoon Lee ledde tidigare verksamheten på den växande kinesiska marknaden. I början av året efterträdde han Han-Jun Kim, som kommer att få nya arbetsuppgifter inom Hankook Tire & Technology Group.

I början av året utsågs Sanghoon Lee (53) till chef för Hankooks europeiska huvudkontor med ansvar för hela den operativa verksamheten i Europa och OSS-regionen.

Sanghoon Lee har stor erfarenhet av internationell företagsledning. Han var tidigare operativ chef för Hankook Tire China och innan det var han vice VD för säljavdelningen. Han spelade en avgörande roll för tillväxten av Hankooks marknadsandelar i Kina, där han ledde den strategiska avdelningen på det kinesiska huvudkontoret i Shanghai från 2011. Sanghoon Lee har arbetat inom företaget sedan 1993. Han studerade offentlig förvaltning på Chung-Ang-universitetet i Seoul.

”Jag ser fram emot mina nya uppgifter här på Hankooks europeiska huvudkontor,” säger Sanghoon Lee. ”Traditionellt sett har framför allt bilindustrin varit väldigt stark här i Europa, som är en av våra kärnmarknader. Jag kommer bland annat att arbeta med att stärka den innovativa kraften i företaget och att driva på digitaliseringen.”

Under föregångaren Han-Jun Kim, som ledde den europeiska verksamheten från 2018, fortsatte Hankook sin framgångsrika strategiska expansion genom att öppna filialer i Serbien och Österrike.

About Däckavisen 1169 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!