Ny VD för Falken och Sumitomo Rubber Europe

Tomohiko Masuta har tillträtt tjänsten som vd för både Falken Tire Europe GmbH och Sumitomo Rubber Europe GmbH. Foto: Falken

Masuta började på Sumitomo Rubber Industries 1985 och fick sin första erfarenhet inom produktutvecklingsavdelningen. På 1990-talet flyttade han till Original Equipment (OE) -området i verksamheten innan han skickades för att stödja utvecklingen av Dunlop-varumärket i de europeiska länderna. År 2015 utnämndes han till chef för OE Tyre Business för SRI, i sin senaste roll som chef för Automotive System Division.

I sin nya position kommer Masuta att övervaka SRI-koncernföretagen i EMEA-regionen och Falken-företagen i Europa och kommer att driva tillväxten av OE-kunder inom regionen.

– Jag är stolt över att ha bidragit till företagets framgång som en toppleverantör till japanska OEM-tillverkare, och jag är glad att kunna leda verksamheten när vi driver på att växa våra europeiska OE-kunder. Mitt personliga motto är helt enkelt att ”göra kunden nöjd”. Tillsammans med detta utmärkta team runt mig kan vi erbjuda de bästa produkterna och tjänsterna för att säkerställa att våra kunder ständigt är nöjda, vilket resulterar i fler premiumfordon som är fabriksmonterade med våra däck och långsiktiga stabila vinster för företaget, säger Masuta.

Han tillägger: ”Som en ivrig bil- och motorsportentusiast var det min dröm att gå med i ett företag som levererar inom bilindustrin och har en tävlingsstamtavla. Jag har hittat och byggt upp min perfekta karriär inom SRI och dess utökade varumärkesfamilj.

 

About Däckavisen 751 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen