Ny SUV från Aston Martin med Pirelli-däck

pirelli p zero
Foto: Pirelli

Nya Aston Martin DBX är uteslutande utrustad med Pirelli-däck, efter en noggrann utvecklingsprocess för att uppfylla kraven från den brittiska biltillverkaren. P Zero för prestanda och handling, Scorpion Zero AS för off-road och Scorpion Winter för säkerhet och prestanda även i vinterförhållanden.

Det gemensamma utvecklingsarbetet började med laboratorietester för att sedan gå över till utomhustester under olika förhållanden. Pirelli-däckens våtgrepp för nya Aston Martin DBX förfinades vid Pirellis testbana i Vizzola nära Milano, medan testerna på is och snö genomfördes på Pirellis vintertestanläggning i Flurheden i Sverige. Prestandan utvecklades vid höghastighetsbanan Nardo, i södra Italien. De sista testerna utfördes på NürburgringNordschleife i Tyskland, det ultimata testet för bilar och däck.

Pirelli och Aston Martin har alltid haft en lång och nära relation. Ankomsten av den nya DBX, som bara finns att tillgå med Pirelli-däck, innebär att det italienska företaget nu utrustar 50% av alla nya Aston Martins, inklusive ikoniska modeller som DBS Superleggera och nya Vantage.

About Däckavisen 1175 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!