Ny serie sommardäck från Toyo

Toyo lovar ökad komfort och stabilitet med sin nya serie av däck, Proxes Comfort. Foto: Toyo

En ny serie av sommardäck från däcktillverkaren Toyo ska erbjuda bilägare ännu högre komfort och stabilitet.

När sommarsäsongen börjar och kunderna strömmar för att få monterat sommardäck kommer Toyo Tyres att ha en helt ny serie av däck att erbjuda de svenska verkstäderna. Namnet på den nya serien av sommardäck är Toyo Proxes Comfort, och bakom detta namn ska det gömma sig ett nytt, förbättrat däckmönster och gummiblandning som ska säkerställa ännu bättre prestanda.

– Toyo har särskilt fokuserat på att öka stabiliteten och komforten i den nya serien av däck, så kunderna kommer att uppleva ett däck med de välkända allroundegenskaperna från Toyo i kombination med minskat buller, säger Ole Panitzsch, försäljningschef på personbilsdäckavdelningen i NDI Group, som importerar och distribuerar Toyo i hela Norden.

Däcktillverkaren Toyo Tires grundades 1945 när de två japanska företagen inom gummiindustrin, Toyo Rubber Industrial och Hirano Rubber Manufacturing, slogs samman till ett företag som heter Toyo Tire & Rubber Co. Ltd. 1966 grundade företaget ett dotterbolag i USA och 1975 dess europeiska dotterbolag i Tyskland. 1989 förvärvade NDI Group importrättigheterna till Toyo Tires i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Toyo är idag fabriksmonterat på många bilar från de japanska biltillverkarna som Toyota, Mazda, Nissan, Mitsubishi och Lexus.

Profilbild
About Joakim Held 895 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!