Ny marknadschef för lastbils- och bussdäck på Hankook Tire Europe

Hankook däck

Hankook  har anställt en ny marknadsförings- och strategichef, Guy Heywood, till den europeiska lastbils- och bussdäckssektionen (TBR). Guy Heywood, född i Storbritannien, har 20 års branscherfarenhet från ledande befattningar inom däckindustrin och arbetade senast som Commercial Director hos en tillverkare inom Truck, Bus and Services i Nordeuropa för Storbritannien och Irland. Heywood efterträder Seok-Yun Kim, som flyttar till Jeddah, Saudi-Arabien som VD för Hankook-kontoret där.

Det europeiska marknadsföringsteamet för lastbils- och bussdäck (TBR) hos Hankook, leds nu av Guy Heywood. Han tar med sig en gedigen internationell erfarenhet inom marknadsföring och försäljning på ledande befattningar i däckindustrin. I sin nya roll som chef för TBR marknadsföring och strategi kommer han att arbeta med vidareutveckling och strategiska marknadsföringsinsatser på området lastbils- och bussdäck i Europa.

“Vi hälsar Guy hjärtligt välkommen som ny marknadsföringschef för TBR och Services“, säger Tony Lee, Vice President Marketing & försäljning vid Hankook Tire Europe. “Vi har gjort ett utmärkt val till befattningen med honom; han tar med sig sin omfattande branschkännedom och mångåriga erfarenhet, och kan bidra till att stärka och expandera Hankooks varumärke ytterligare i detta segment.“

Det är företagets uttalade mål att kontinuerligt utöka premiumstatusen för lastbils- och bussdäck de nästkommande åren. Den nya strategiska marknadsföringsinriktningen skall styras och kommuniceras via dagens 13 Hankook-dotterbolag över hela Europa.

“Tillsammans med mina medarbetare vill jag använda mina erfarenheter till att driva på utvecklingen av märket Hankook inom lastbils- och bussdäck som premiumtillverkare. Jag ser fram emot spännande arbetsuppgifter och jag är övertygad om att vi kommer att klara av utmaningarna på bästa sätt“, säger Guy Heywood.

About Däckavisen 1169 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!