Ny L-5 dimension i BKT Earthmax SR 51

Bild: BKT

BKT har nyligen lanserat en ny dimension för sitt Earthmax SR 51-däck: 875/65 R 29 L-5. Det extra djupa L-5-däckmönstret ska ge utmärkt skydd mot skärskador och punktering och längre livslängd på hjullastare som arbetar under aggressiva förhållanden.

Den nya 65-seriens däcklinje är speciellt utformad för hjullastare som arbetar i aggressiva miljöer, i stenbrott och deponier med mycket skarpa stenar. Detta är möjligt tack vare det skärbeständiga extra djupa L-5-däckmönstret som ska ge utmärkt skydd mot skärskador och punkteringar samt längre livslängd.

Earthmax SR 51 ska även ha ett extra skydd i sidoväggen för utomordentlig dragförmåga och hållbarhet. Dess starka struktur helt i stål och skärbeständiga gummisammansättning ska bidra till att öka produktiviteten och antalet drifttimmar då det förebygger driftstopp på grund av däckskador.

Lågprofildesignen och de förstärkta däckvulsterna ska ge utmärkt stabilitet och leda till längre livslängd medan den fyrkantsformade däckskuldran slungar ut grus lateralt och minskar risken för punktering.

Den nya dimensionen 875/65 R L-5 läggs till befintliga 17,5 R 25, 20,5 R 25, 23,5 R 25, 29,5 R 29, 35/65 R 29 och 35/65 R 33. De har alla den speciella L-5-klassens däckmönster med skärbeständig gummisammansättning och är populära storlekar för alla lastapplikationer då de uppfyller de krävande behoven för OTR (terrängdäck)-utrustningsapplikationer globalt.

Earthmax SR 51 är bara en av de många däcken i Earthmax-linjen som är särskilt utformat för att främja en bättre lastfördelning på dumprar, hjullastare, bandschaktare, väghyvlar och vissa universalfordon. Sortimentet är mycket brett och varierat vilket  ska göra det svårt att inte hitta det perfekta däcket för varje användningsområde. Sortimentet samlar, i en enda linje, över 20 olika däck för OTR (terrängdäck)-sektorn som varierar beroende på användning, underlag och maskineri.  De finns också tillgängliga i många olika storlekar och med olika varianter av gummisammansättning.

About Däckavisen 1037 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!