Nordic Tire Group fortsätter att växa

lastbilsdäck

Nordic Tire Group har förvärvat den Finländska däckgrossisten KM-RRR Yhtiöt OY i Tornio.

Nordic Tire Group består sedan tidigare av Gummigrossen samt Rengas Duo och har som målsättning att bli den största grossisten av däck i Norden.

Däckgrossisten KM-RRR Yhtiot Oy grundades år 2001 i Tornio, Finland och omsatte år 2019 12 miljoner euro. Produktsortiment består av personbilsdäck, lastbilsdäck och kompletta lastbilshjul, affären omfattar inte KM Däckservice i Haparanda.

-Jag är mycket nöjd med att vi nu får en aktiv och erfaren ägare som nu kommer att investera i år affärsutveckling. KM-RRR Yhtiöts personal kommer framöver att ingå som en del av RengasDuo Oys team, säger Kari Maunu VD KM-RRR Yhtiöt Oy.

-Förvärvet är en del av planen med att förbättra servicekonceptet i Finland. Vi vill fortsätta att ge den bästa servicen till våra kunder på den finska marknaden, säger Magnus von Haartman VD RengasDuo Oy.

RengasDuo Oy är en däckgrossist som för närvarande har cirka 400 000 däck på lager i Finland. Företagets omsättning 2019 var cirka 23,5 miljoner euro.

RengasDuo har sina lager i Masku, Virolahti, Lappeenranta och nu alltså även i Tornio.

Profilbild
About Joakim Held 715 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!