Nokian vinner designpris

lantbruksdäck nokian
Bild: Nokian Tyres

Nokian Tyres Ground King-däck med Intuitu™ smart anslutning vinner Fennia Prize Winner Award 2022 för bra design.

Bra design är nyckeln för att göra teknik tillgänglig, intuitiv och användbar. I bästa fall går tekniska spetskompetens och design hand i hand, vilket gör nya och trevliga sätt att göra saker på. Nokian Ground King Intuitu smarta däcker den revolutionerande Hybrilug™ slitbaneteknikmönster och perfekt anslutning med en design som är funktionell, distinkt och estetisk tillbyggnad. Detta har visat sig vara den vinnande kombinationen, vilket ger sitt designteam den prestigefyllda Fennia-pristagaren.

Nokian Tyres Ground King , som överbryggar gapet mellan ett däck med klack och blockmönster, har en mönsterdesign som inte liknar något annat på marknaden. Kombinera detta med Nokian Tyres Intuitu™ smarta däcksensorer och applikationer, så får du ett traktordäck som är unikt på många sätt.

– Jag har haft nöjet att vara en del av Nokian Tyres Ground King-projektet hela vägen, från början från idén till prototyperna och omfattande tester. Du kan använda samma däck under alla typer av förhållanden och ändå uppnå mycket bekvämare körning, dragkraft, självrengöring på fälten och riktigt smidig och vibrationsfri körning på vägarna, säger Caleb Claassen, Head Designer på Nokian Tyres.

Intuitu-anslutning

Förutom den nya slitbanetekniken har Nokian Tyres Ground King en digital dimension med Intuitu-anslutning. Intuitu-plattformen, tillsammans med sensorerna inuti däcket, håller ägaren informerad om däckens skick, vilket ska göra arbetet säkrare, mer effektivt och ekonomiskt.

Den vinnande designen

Domarna vid Fennia Prize 22 uppskattade inte bara designen på däcket, utan även den framtida potential det har. I sin motivering säger juryn:

”Användningen av design har redan gett mervärde och premiumkvalitet för företagets produkter. Användarcentrering har alltid varit viktigt för företaget. Ground King Intuitu-däck är en ny flaggskeppsprodukt som också hjälper företaget att sticka ut från konkurrenterna.”

Teamet bakom

Medan en ny produkt alltid är en stor gemensam ansträngning, består kärnteamet i Nokian Tyres Ground King av chefsdesigner Caleb Claassen, utvecklingschef Samuli Räisänen , produktchef Tero Saari och produktchef Matthew Crocker.

About Däckavisen 1055 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!