Nokian Tractor King utökar produktfamiljen

nokian traktordäck
Foto: Nokian

Nokian Tractor King är ett kompromisslöst traktordäck för de allra tyngsta maskinerna och tuffast tänkbara terräng vid skogsbruk, jordarbeten och vägunderhåll. Nu utökas Nokian Tractor King-produktfamiljen med nya däckstorleken 650/65R42.

Nokian Tyres lanserade 2018 en helt ny typ av traktordäck. Mångsidiga Nokian Tractor Kings kombination av ett schaktningsdäcks styrka och en ny typ av klackmönster flyttade fram gränserna för traktorarbeten vid krävande skogsbruk, jordarbeten och vägunderhåll. Åtta nya däck lanserades 2019, och från och med april 2020 fortsätter revolutionen med en helt ny däckstorlek.

-Den fortlöpande utvecklingen och förbättringen av våra innovationer är oerhört viktig för oss, säger Teemu Vainionpää, produktchef på Nokian Tyres. Han understryker att Nokian Tractor King-däckets design – från det helt nya slitbanemönstret till den förstärkta stommen – är helt revolutionerande. Och vi vill såklart sprida den revolutionen. Därför är det viktigt att göra Nokian Tractor King-däcket tillgängligt för många olika maskiner, tillägger han.

Ökande maskinvikter, antal hästkrafter och hastigheter på vägarna medför ett behov av ett traktordäck som gör skillnad. Nokian Tractor King är fullt av innovation och utmanar användarna att flytta fram gränserna för traktorarbeten. Med den höga lastkapaciteten på 320 kPa hanterar Nokian Tractor King även användning av tunga traktorredskap.

-Det breda slitbanemönstret ger en större kontaktyta. De dubbla mönsterklackarna ger samtidigt fler dragande kanter, säger Christof Wiedersteinsom jobbar med avverkning och skogsbruk i Hergenroth i Tyskland. Däcket fungerar perfekt på leriga marker och ger både dragförmåga och sidledsgrepp i toppklass – även på hala klippblock.

About Däckavisen 1160 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!