Nokian stänger alla fabriker tillfälligt

Foto: Nokian

Nokian Tyres stänger alla sina fabriker tillfälligt för att säkerställa företagets kontinuitet och de anställdas hälsa och säkerhet. 

Stängningen av fabriken i Dayton trädde i kraft fredagen den ​​27 mars och kommer att pågå i minst två veckor. På Nokian Tyres ryska fabrik startar produktionsstoppet måndagen den 30 mars och kommer att pågå i en vecka. Nokian fortsätter att leverera till sina kunder via sina regionala lager.

Förhandlingarna om anställda för all personal baserad i Finland på Nokian Tyres plc, Nokian Heavy Tyres Ltd, Vianor Holding Oy och Vianor Oy avslutade fredagen den ​​27 mars . Som ett resultat planeras alla 1 630 anställda i Finland att permitteras tillfälligt.

En två veckor lång stängning av Nokian-fabriken, Finland, börjar den 6 april. Detta inkluderar såväl produktionen av personbilsdäck som Nokian Heavy Tyres produktion och syftar till att förhindra spridningen av COVID-19.

På grund av COVID-19-utbrottet, som har ökat osäkerheten på bil- och däckmarknaden, har styrelsen för Nokian Tyres plc beslutat att dra tillbaka bolagets finansiella prognos för 2020, publicerad den 4 februari 2020 På grund av de rådande osäkerheterna är styrelsen inte i stånd att ge en ny prognos.

Företaget har utfärdat självkarantänregler till de anställda som reser internationellt i områden med högt utbrott. Alla resenärer, affärs- eller fritidsresor, förväntas stanna i egen karantän i 14 dagar efter att de återvänt.

I Spanien har byggarbete på platsen för det nya testcentret upphört. Entreprenörerna kommer att återuppta arbetet så fort det är säkert, men det kommer att innebära att projektet i Spanien kommer att försenas.

Från och med den 25 mars kommer COVID-19 sannolikt att orsaka en råvarubrist som skulle kunna leda till att Nokian Tyres plc-produktion riskeras. Nokian har vidtagit extra riskhanteringsåtgärder för att mildra risken i vår råvaruförsörjningskedja.

De flesta av Nokians råvaruleverantörer arbetar främst på ett normalt sätt. De ser emellertid förseningar i både leveranser och transporter. Nokian har säkerhetslager som täcker de förseningar de har sett hittills eller förutser under de kommande veckorna. 

Profilbild
About Joakim Held 500 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen