Nokian sätter nya finansiella mål

nokian däck

Nokian Tyres, har presenterat nya finansiella mål för perioden 2019-2021. De nya målen är följande, med målen för 2016-2018 inom parentes.

– Årlig tillväxttakt, CAGR, över 5 procent i jämförbara valutor (genomsnittlig årlig försäljningstillväxt på minst 4-5%)

– Ebit-marginal i nivån 22 procent (minst 22%)

– Utdelning överstigande 50 procent av nettovinsten (minst 50%)

Nokian Tyres har gått in i nästa tillväxtfas, där vår fokus ligger på Nordamerikan och Centraleuropa. I linje med vår uppdaterade strategi för 2018 är vår ambition att fördubbla vår försäljning i Nordamerika och öka vår försäljning med 50 procent i Centraleuropa under de kommande fem åren, samt behålla vår marknadsledande position i Norden och Ryssland”, kommenterade vd Hille Korhonen i ett pressmeddelande inför bolagets kapitalmarknadsdag  i i Helsingfors.

Profilbild
About Joakim Held 723 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!