Nokian presenterar nya TR Forest 2

Foto: Nokian

Däck för tuffa förhållanden – det nya däcket Nokian TR Forest 2 ska ge lätta och medeltunga skogstraktorer styrka och stabilitet, beprövad i skogsterräng.

Kvalitetsdäck finns inte bara till de största och mest kraftfulla traktorerna. Under många år har däcket Nokian TR Forest varit ett beprövat och pålitligt val till lätta och medeltunga skogstraktorer. Det stora urvalet av olika dimensioner har också varit uppskattat. Nu har däcket förbättrats med nya funktioner utan att det förlorar några av egenskaperna som har gjort det till en klassiker i skogen. Vi presenterar det nya traktordäcket Nokian TR Forest 2!

 Skogsarbete sätter traktordäcken på prov. Den krävande terrängen kräver bra skydd mot stick- och skärskador, stabilitet och punkteringsskydd. I skogstraktordäcket Nokian TR Forest 2 kombineras årtionden av erfarenhet från utveckling och tillverkning av skogsdäck med den senaste däcktekniken. Däcket rekommenderas till lätta och medeltunga traktorer inom skogsbruk, trädgårdsanläggning och lätt markberedning.

– I många länder har skogstraktorer en betydande roll vid skogskörning och skogsskötsel. Det nya Nokian TR Forest 2-däcket är utvecklat för svår terräng och hjälper användarna att få ut det mesta av sina maskiner, säger Teemu Vainionpää, global produktchef på Nokian Tyres.

– Nokian TR Forest-däcken har funnits länge. De har erbjudit problemfri prestanda för tuffa användningsområden. Maskinföraren är beroende av däcken och måste kunna lita på dem i stenig terräng full av stubbar och rötter, säger Teemu Vainionpää.

Med sin innovativa mönsterdesign och sina nya funktioner bygger traktordäcket Nokian TR Forest 2 vidare på denna beprövade förmåga. ”Slitbanemönstret har fått flera nya funktioner, t.ex. optimerade kanter och dragkraftboosters, säger” Teemu Vainionpää och tillägger leende: ”Och jag tycker att det ser mycket fräckare ut.”

Ett av huvudfokusområdena vid utvecklingen av det nya Nokian TR Forest 2-traktordäcket har varit skyddet mot stick- och skärskador samt punktering. ”Det tjocka lagret av den speciellt utvecklade gummiblandningen för skogsbruk ger ett bra skydd”, säger Teemu Vainionpää. ”En särskilt utformad skulderförstärkning skyddar skulderområdet mot skador.”

En annan utmärkande egenskap är den enastående styrkan i den nyutvecklade däckstommen med diagonalstruktur som har punkteringsbeständiga förstärkningar under slitbanan. Tillsammans ger dessa funktioner en mycket stark däckkonstruktion med punkteringsskydd av högsta klass.

– Nyckeln till ett effektivt skydd mot punktering är att alla komponenter i däckkonstruktionen fungerar tillsammans. Punkteringsskyddet är resultatet av hela däckets skyddsnivå och dess förmåga att tåla åverkan utifrån, säger Teemu Vainionpää.

– Däckstabilitet är en eftertraktad egenskap som gör arbetet exaktare, bekvämare och säkrare. ”Nokian TR Forest 2-traktordäckets diagonalstruktur har utmärkta stötdämpande egenskaper. Det ger stabil prestanda vid många olika slags traktorarbeten, säger Teemu Vainionpää.

Mångsidig traktoranvändning är avgörande i skogsbruket. Pålitliga däck hjälper traktorn att vara effektiv vid allt från skotning till lätt markberedning och underhåll av skogsmark.

– Vår kunskap inom däck för skogsbruk i kombination med modern diagonalteknik och nya material har lyft våra produkter till nästa nivå. Vi har lyssnat på användarnas behov och gett ett klassiskt däck flera användbara egenskaper som ger däcket ännu högre värde. Det är ingen dålig bedrift, sammanfattar Teemu Vainionpää.

Traktordäcket Nokian TR Forest 2 kommer att finnas i ett brett sortiment med tolv storlekar:

November 2021

460/85-34 (18,4-34)

380/85-24 (14,9-24)

420/85-34 (16,9-34)

340/85-24 (13,6-24)

320/85-24 (12,4-24)

December 2021

340/85-28 (13,6-28)

420/85-30 (16,9-30)

520/85-38 (20,8-38)

460/85-38 (18,4-38)

420/85-28 (16,9-28)

380/85-28 (14,9-28)

Februari 2022

420/85-38 (16.9-38)

About Joakim Held 990 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!