Nokian ökar produktionen

nokian heavy tyres

Nokian Tyres plc ökar sin produktionskapacitet för personbilsdäck på den finska fabriken med cirka 30% genom att börja köra på fyra skift. Med denna kapacitetsökning kommer cirka 70 nya personer att anställas för produktion av personbilsdäck i Nokia, Finland.

Rekryteringen kommer att påbörjas omedelbart. Produktionen kommer att gå i fyra skift senast i början av augusti 2021. Det flexibla arbetstidsavtalet som täcker produktion av personbilsdäck 2021 har förlängts till slutet av 2022. Avtalet säkerställer arbetssäkerhet: under kontraktstiden kommer det inte att ske uppsägningar eller uppsägningar på grund av ekonomiska eller produktionsrelaterade skäl.

– Efterfrågan på däck på våra huvudmarknader har ökat under slutet av förra året och början av året 2021. Vi kommer att fortsätta utveckla den finska fabriken och öka kapaciteten och personalen för produktion av personbilsdäck. Med dessa åtgärder vill vi säkerställa tillgängligheten av våra nya framgångsrika produkter också i framtiden. Jag är mycket nöjd med att vi kan ha dessa positiva lösningar som gynnar både våra anställda och våra kunder, säger vice verkställande direktör Manu Salmi.

Produktionen av personbilsdäck i Nokia kör för närvarande tre skift fem dagar i veckan. Efter rekryteringen kommer fabriken att köra fyra skift sex dagar i veckan.

Profilbild
About Joakim Held 871 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!