Nokian ökar produktionen i den finska fabriken

Nokian däck
Bild: Nokian

Nokian Tyres ökar sin produktionskapacitet för personbilsdäck avsevärt i den finska fabriken genom att gå in i ett treskiftssystem utan avbrott. Med denna ökning kommer cirka 80 nya jobb att skapas för tillverkningen av personbilsdäck i Nokia, Finland.

Rekryteringen påbörjas omedelbart och kommer att utföras av Nordic Agency. Från och med början av 2022 kommer fabriken att köra fem skift sju dagar i veckan.

– Efterfrågan på däck på våra huvudmarknader har ökat under hela året och är fortsatt stark. Vi ökar kapaciteten och personalen vid den finska fabriken för tillverkning av personbilsdäck. Med dessa åtgärder vill vi garantera tillgängligheten för våra produkter även i framtiden, säger vice vd Manu Salmi.

Tillverkningen av personbilsdäck i Nokia, Finland, övergick till fyra skift sex dagar i veckan i augusti. Från och med början av 2022 kommer fabriken att köra fem skift sju dagar i veckan. Det totala antalet rekryteringar vid den finska fabriken 2021 har varit cirka 120 personer. Som ett resultat av nyrekryteringarna har Nokian Tyres skapat totalt cirka 200 nya jobb i Nokia, Finland, under drygt ett år.

About Däckavisen 1055 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!