Nokian höjer sin försäljningsprognos för 2022

Nokian tyres
Bild: Nokian

Efterfrågan på däck har varit god och påverkar Nokians nettoomsättning positivt, därför höjer företaget sin nettoomsättningsprognos för 2022.

Kriget i Ukraina och efterföljande sanktioner har en negativ inverkan på Nokian Tires leveranskapacitet och prestanda. Avbruten leverans av däck från Ryssland påverkade försäljningen, särskilt i Centraleuropa. Efterfrågan på däck har dock varit fortsatt god och Nokian Tyres har lyckats genomföra prishöjningar för att mildra kostnadsinflationen. Dessutom påverkar nettoomsättningen positivt. Därför höjer företaget sin nettoomsättningsguidning för 2022.

Importen av däck från Ryssland till Europa och Nordamerika avslutades i juli. I april införde EU sanktioner mot import av däck från Ryssland till EU, inklusive en övergångsperiod fram till den 10 juli.

Delårsrapport januari – september 2022 publiceras den 1 november 2022.

Uppdaterad prognos för 2022:

Kriget i Ukraina och efterföljande sanktioner har en negativ inverkan på Nokian Tires leveranskapacitet och prestanda. Under 2022 förväntas Nokian Tyres omsättning att ligga på föregående års nivå eller öka, och segmentens rörelseresultat förväntas minska avsevärt jämfört med 2021.

Tidigare prognos gavs den 17 juni 2022:

Kriget i Ukraina och efterföljande sanktioner orsakar betydande osäkerhet för Nokian Tyres verksamhetsmiljö. Under 2022 förväntas Nokian Tyres omsättning minska eller ligga på föregående års nivå och segmentens rörelseresultat förväntas minska avsevärt jämfört med 2021.

About Däckavisen 1176 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!