Nokian Heavy Tyres ökar produktionskapacitet med 50 procent

Nokian Däck
Bild: Nokian

Nokian Heavy Tyres Ltd, som ingår i koncernen Nokian Tyres, kommer att öka sin produktionskapacitet med 50 procent och investerar 70 miljoner euro i fabriken i Nokia under de kommande tre åren. Kapacitetsökningen innebär att cirka femtio nya medarbetare ska anställas i produktionen av tunga däck.

– Den internationella marknaden för tunga däck har utvecklats positivt och vår försäljning ökar. Vi vill också stödja tillväxten hos våra kunder genom att öka vår produktionskapacitet i vår fabrik i Nokia. Nokia är ett naturligt val för produktionsökningen eftersom vi har kompetenta medarbetare och möjligheterna att producera produkter av hög kvalitet i vår moderniserade fabrik, säger Manu Salmi, Vice President för Nokian Heavy Tyres.

Målet är att öka produktionen av tunga däck från dagens cirka 20 miljoner kilo till 32 miljoner kilo.

Nokian Heavy Tyres Ltd har även tecknat ett avtal med det lokala facket om att öka produktiviteten genom bättre flexibilitet. Avtalet ska också motivera medarbetare att öka sin mångsidighet i yrket. Avtalet gäller till slutet av år 2020.

– Vi vill fortsätta vår tillväxt med fokus på kundservice, säkerhet och kvalitet. Vi tar det här nya steget tillsammans med våra engagerade medarbetare, säger Manu Salmi.

About Däckavisen 1161 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!