Nokian Hakkapeliitta 10 lanseras 2021

Foto: Nokian

I början av 2021 kommer Nokian att lansera nya dubbdäcket Nokian Hakkapeliitta 10 för personbilar och SUV-bilar. Produktfamiljen kommer även omfatta en speciell version för el- och hybridbilar. För första gången kommer Nokian Tyres även lansera en däckmodell enbart för den ryska marknaden, Nokian Hakkapeliitta 10p.

– Nokian Hakkapeliitta vinterdäck är kända som pionjärer i säkerhet och miljövänlighet. Nästa generationens dubbteknik på Nokian Hakkapeliitta 10 passar för alla vinterförhållanden och ger ett balanserat grepp och kontrollerade köregenskaper på is, snö och barmark. Vi har även lagt stort fokus på körkomfort. Nästa generationens vinterdäck kommer ha betydligt lägre ljudnivå, säger Olli Seppälä, Head of R&D på Nokian Tyres plc.

Utöver Nokian Hakkapeliitta vinterdäck lanserar Nokian Tyres också nya Nokian Nordman 8 och Nokian Nordman 8 SUV dubbdäck. Produktfamiljen Nokian Nordman ska erbjuda bra valuta för pengarna, vid sidan om produktfamiljen Nokian Hakkapeliitta, premiumdäck när det gäller prestanda och säkerhet. De två nya produktfamiljerna riktar sig till olika konsumentgrupper. De viktigaste marknaderna för båda produktfamiljerna är de nordiska länderna samt Ryssland och Nordamerika.

De nya produkterna börjar levereras till detaljhandeln under våren 2021 och konsumenterna får tillgång till det omfattande sortimentet av däckdimensioner hösten 2021.

Profilbild
About Joakim Held 813 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!