Nokian Hakka Blue 2 bäst i test

nokian sommardäcktest däcktest

Nokian Tyres sommardäck Nokian Hakka Blue 2 blev etta av femton testade däck i dimensionen 205/55 R16 i Aftonbladets sommardäcktest (2019-03-03). Nokian Hakka Blue 2 fick totalt 9,3 poäng av tio möjliga i testet.

Tidningen berömmer däckets lätta köregenskaper på alla väglag som förekommer under sommaren.

”Greppet på våt väg är mycket logiskt och däcket är lättkört. Styrningen är exakt, men inte för snabb. Understyrning är lätt att kontrollera och däcket håller i fint bak. Samma egenskaper och grepp på torr väg, Däcket är fint balanserat, släpper en aning fram vid en undanmanöver, men aldrig bak”, sammanfattar Aftonbladet.

Nokian Hakka Blue 2 hade också testets lägsta rullmotstånd vilket sparar bränsle och minskar koldioxidutsläppen.

Nokian Hakka Blue 2 har en gummiblandning som är skräddarsydd för nordiska förhållanden, vilket ger ett säkert våtgrepp från tidig vår till senhösten, både i kyliga och varma förhållanden. De flesta dimensionerna av däcket har ett våtgrepp som ligger i klass A i EU:s däckmärkning, den bästa möjliga klassificeringen.

Nya premiumdäcket Nokian Hakka Blue 2 finns i dimensionerna från 15 tum till 17 tum och är avsett för effektiva medelstora personbilar och sportiga familjebilar. I sortimentet ingår däck i hastighetsklassen V (240 km/t) och W (270 km/t).

About Däckavisen 1171 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!