Nokian Däck vinstvarnar för helåret

nokian däck
Foto: Nokian

Nokian Däck vinstvarnar för helåret. Nokian sänker prognosen för 2019 och hänvisar till en allt svagare bil- och däckmarknad.

På grund av den försvagade bil-och däckmarknaden sänker Nokian Däck sin tidigare prognos för helåret 2019. Företaget förväntar sig att marknaderna förblir svaga och Nokian fortsätter att anpassa sin kapacitet i fabrikerna i enlighet därmed.

Trots motvinden på marknaden fokuserar Nokian däck på att genomföra sin strategi. I oktober nådde företaget en betydande milstolpe när det firade öppnandet av sin nya amerikanska fabrik i Dayton, Tennessee. Den kommersiella däckproduktionen i USA kommer att inledas i januari 2020. Dessutom fortsätter byggandet av det nya provnings centret i Spanien och projektet för att öka kapaciteten för tunga däck enligt plan.

Uppdaterad prognos för 2019

Under 2019 väntas nettoomsättningen med jämförbara valutor landa i nivå med 2018. Bolagets justerade rörelsemarginal väntas landa på cirka 20% enligt ett pressmeddelande. ska vara ungefär 20% på en nivå. Bolaget bibehåller målsättningen om ytterligare tillväxt i Ryssland, Central Europa och Nordamerika. Som ett resultat av pågående investeringsprogram för att stödja tillväxten kommer rörelseresultatet under 2019 att inkludera betydande extra driftskostnader.

About Däckavisen 1165 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!