Nokian däck utser ny CFO och VP, produkt och teknik

Nokian däck
Teemu Kankas-Kärki

Teemu Kangas-Kärki har utsetts till Nokian Däcks nya finansdirektör (CFO). Han kommer att tillträda den 16 juli 2018. Kangas-Kärki har tjänstgjort i flera olika internationella företag och finansiella ställningar sedan 1992, senast i Fiskars. Samtidigt har Nokian Däck utsett Jukka Kasi (Elektronik) till Vice President, Products and Technologies, från och med 1 oktober 2018. Både Kangas-Kärki och Kasi kommer att ingå i Nokian Däcks ledningsgrupp och rapportera till VD Hille Korhonen

– Teemu Kangas-Kärki har en stark bakgrund som CFO. Hans ekonomiska expertis och förtrogenhet med konsumentvaror och

Jukka Kasi

detaljhandel i Europa och USA kommer att vara en viktig tillgång för oss eftersom vi syftar till att fördubbla vår försäljning i Nordamerika och öka vår försäljning med 50% i Centraleuropa under de närmaste 5 åren, samt upprätthålla våra marknadsledande positioner i Norden och Ryssland, säger Hille Korhonen, VD och koncernchef för Nokian Däck.

Kasi kommer att ansvara för att leda och utveckla Nokian Däcks globala produktledning, avancerad utveckling och FoU-funktioner. Kasi har stor erfarenhet av forskning och utveckling och produkthantering i olika företag, senast hos Danfoss som vice VD, Produkter & Segment.

– Vi är glada att få Jukka in i vårt lag. Han har dokumenterat erfarenhet kring ledande produkthantering, verksamhet och FoU inom global industriell verksamhet. Vi vill se till att Nokian Däck fortsätter att vara ledande inom innovation , både vad gäller produkter och lösningar, säger Korhonen.

About Däckavisen 1167 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!