Nikolai Setzer blir VD för Continental

Nikolai Setzer - Dr. Elmar Degenhart. Foto: Continental

Styrelsen för Continental AG har utsett Nikolai Setzer (49) till ny VD fram till mars 2024 från och med den 1 december 2020. Han efterträder Dr. Elmar Degenhart (61), som, som tidigare meddelats, avgår från sin post av hälsoskäl, med styrelsens medgivande, med verkan från den 30 november 2020.

– Continental håller på att förvandlas till ett teknik- och programvaruföretag som tillsammans med fordonstillverkare lägger grunden för framtidens hållbara mobilitet. Nikolai Setzer har vårt största förtroende. Styrelsen är säker på att han kommer att driva denna omvandling framåt och forma den framgångsrikt. Nyckelfaktorer är hans djupa, långvariga band med Continental och dess företagsvärderingar samt hans omfattande internationella erfarenhet inom fordons- och däckbranschen, förklarade professor Wolfgang Reitzle, ordförande för Continentals styrelse. Han tillade: Samtidigt uttrycker vi ett uppriktigt tack till Mr. Degenhart för hans enastående prestation, hans exemplariska ledarskap och hans stora bidrag till Continentals framgång under åren.

– Jag uppskattar Nikolai Setzer, som utvecklades under vårt nära och förtroendefulla samarbete som ett resultat av hans utmärkta service inom olika funktioner och områden inom företaget. Genom sin strategiska framsynthet och förmåga att genomföra idéer har han fått erkännande både i och utanför företaget. Jag välkomnar styrelsens beslut och önskar Nikolai Setzer och hela Continentalteamet all lycka till och framgång, säger Degenhart i en kommentar om sin ersättare.

– Med tanke på den kraftiga omvandlingen inom fordonsindustrin satte Elmar Degenhart och hela ledningsgruppen tidigt den nödvändiga strategiska kursen för att förbättra Continentals konkurrenskraft och livskraft. Därför är min mest brådskande uppgift, tillsammans med chefer och anställda över hela världen, att fortsätta vår pågående tillväxtresa som teknologiföretag utan avbrott och att leda Continental in i en ny era av rörlighet, med stöd av lönsam tillväxt, säger Setzer.

Setzer har arbetat på Continental sedan han avslutade sina ingenjörsstudier i Tyskland och Frankrike 1997. Under sin 23-åriga karriär på företaget har han haft olika befattningar inom utveckling och försäljning i Tyskland och utomlands. Han har varit ledamot i ledningsgruppen för Continental AG sedan augusti 2009.  Antalet medlemmar i ledningsgruppen för Continental kommer att minska från nio till åtta den 1 december 2020.

About Joakim Held 954 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!