Nicklas Ericsson från Däckia till Pirelli Motorsport

Nicklas Ericsson. Foto: Pirelli

Nicklas Ericsson som jobbar som Partneransvarig på Däckia sedan 2013 går över till rollen som Sales Manager Motorsport Scandinavia på Pirelli från den 1 januari 2021. Med ett stort intresse för motorsport kommer Nicklas passa som handen i handsken i sin nya roll.

– I mina yngre år var det mycket rally som gällde. Jag körde inte själv men var med som mekaniker och utförde service åt andra. 1996 tog jag själv racinglicens och började tävla i banracing. Det har blivit några säsonger i standardbilsracing både i sprintlopp och långlopp. Senaste tävlingsbilen, en BMW M3 E30 sålde jag 2012 och sedan dess har det endast blivit körning med motorcykel på bana. Genom åren har jag tillbringat otaliga helger i bandepåer inte bara som förare utan även som racingmekaniker och jag längtar verkligen tillbaka. Med erfarenhet från över 20 år i däckbranschen tillsammans med ett brinnande intresse för motorsport kommer bidra med otrolig nytta i min kommande roll, säger Nicklas.

OM Pirelli och Motorsport:
Pirelli är partner till över 230 motorsportmästerskap över hela världen med huvudfokus på Fomula 1, Rally, Superbike och Motocross. Det är från den gedigna erfarenheten av att tillverka däck till motorsporten som mycket av tekniken går framåt och idag även finns i högpresterande personbilsdäck med egenskaper som hög säkerhet, effektivitet och hållbarhet.

Profilbild
About Joakim Held 813 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!